Alimentele pe care nu trebuie să le consumi atunci când iei medicamente. Dr. Ruxandra Constantina: Usturoiul are un efect anticoagulant
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol care sunt alimentele și medicamentele pe care nu trebuie să le combini.

Medicul Ruxandra Constantina a explicat care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le asociem cu anumite medicamente atunci când urmăm un tratament.

"De pildă, nu putem mânca atât de mult usturoi dacă urmăm un tratament cu anticoagulante. Usturoiu are un efect foarte bun, fluidifică sângele, drept pentru care, nu putem mânca atât de mult usturoi.

Usturoiul are un efect anticoagulant. Pentru o persoană normală este foarte bun, dar dacă persoana respectivă este pe tratament cu anticoagulante, atunci consumul zilnic de usturoi ar trebui evitat. De asemenea, aceeaşi acţiune are şi sunătoarea.

Totodată, nu asociem sunătoarea cu diferite tratamente psihiatrice, antidepresive pentru că pot apărea efecte adverse negative. Mai mult decât atât, şi preparatele din ghimbir, turmeric, care ne dau energie sunt antioxidante, ne îmbunătățesc digestia și circulația. Nu se asociază cu anticoagulante. La fel, au efect de fluidificare a sângelui.

Valeriana nu se asociază cu sedative sau cu tranchilizante pentru că atunci crește periculos de mult efectul hipnotic sau efectul de liniștire, de calm.

Sucul de grepfruit, interzis dacă urmezi un tratament pentru bolile de inimă

Medicamentele de răceală nu le asociem cu cele pentru hipertensiune. Efedrină, pe perioade lungi de timp, provoacă toxicitate hepatică. Decongestionatele, care se găsesc în toate picăturile de nas, de tip xilometazolină sau efedrină, pot să ducă la palpitații, tahicardie, creșterea tensiunii arteriale.

Pentru persoanele care urmează un tratament cronic de inimă, de exemplu cu antiaritmice, sucul de grepfruit nu se asociază nici măcar la ore diferite ale zilei, întrucât poate potenţa efectul.

În ceea ce priveşte alcoolul, acesta nu este un lichid de hidratare. Acesta nu se ia cu medicamente. Mai mult, nu luăm medicamente cu lichide fierbinţi, tocmai pentru că nu fac bine mucoasei faringiene. Ba mai mult, pot inactiva diferite medicamente", a declarat medicul Ruxandra Constantina în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel