Alimentele care subțiază sângele: acestea sunt cele mai bune anticoagulante naturale
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Alimentele care subțiază sângele, acestea sunt cele mai bune anticoagulante naturale. Sursa foto: freepik.com
Alimentele care subțiază sângele, acestea sunt cele mai bune anticoagulante naturale. Sursa foto: freepik.com
Unele alimente sunt mai bune pentru subțierea sângelui. 

Ce se înțelege prin termenul „sânge gros”? Acesta este sângele în care celulele roșii și trombocitele se lipesc și formează cheaguri de sânge.

Și principalul motiv pentru „sângele prea gros” este mâncarea nesănătoasă, consumată zilnic. Află din acest articol care sunt alimentele care ajută la subțierea sângelui din corpul uman și previn formarea cheagurilor de sânge. 

Acestea sunt cele mai bune anticoagulante naturale:

Algele reduc vâscozitatea sângelui.

Usturoiul conține fitoncide. Usturoiul elimină vâscozitatea sângelui și neutralizează o gamă largă de Susține sistemul cardiovascular.

Consumă, zilnic, semințe de fenicul dacă vrei să slăbești. Iată cum le poți include în dieta ta

Curcuma. Cucurma (turmericul) este unul dintre cele mai utilizate condimente în bucătăria indiană. Conține curcumină, un compus cu proprietăți antiinflamatorii, care ajută la prevenirea bolii Alzheimer și a hipertensiunii arteriale. Turmericul este eficient și în prevenirea gutei, a colesterolului și a cancerului.

Condimentul  ar putea preveni proliferarea celulelor canceroase de sân. Cumpărați turmeric în cantități pe care le veți consuma în două luni, deoarece din luna a 3-a turmericul începe să-și piardă din savoare și proprietăți. Pentru a-i activa cel mai bine proprietățile, turmericul trebuie amestecat cu piper negru sau ghimbir. În plus, subțiază și purifică sângele.

Pericolele zahărului pentru sănătate: iată motivele pentru care ar trebui să-l excluzi din dieta tac

Uleiul de măsline reduce activitatea trombocitelor datorită substanțelor antioxidante din compoziție.

Muşeţelul suprimă activitatea trombocitelor și previne coagularea sângelui.

Muştarul curăță sistemul circulator și întărește vasele de sânge. Omega 3 și vitamina B6 din compoziția muștarului reduc vâscozitatea sângelui. 

Peștele gras îmbunătățește funcțiile metabolice a celulelor, datorită acizilor Omega 3. De asemenea, acizii Omega 3 previn tromboza.

Alimentele și băuturile care îți fură energia: iată produsele pe care nu ar trebui să le consumi des

Ghimbirul normalizează circulația sângelui. Scade tensiunea arterială și asigură normalizarea fluxului sanguin. Ghimbirul conține salicilat, un analog natural al aspirinei. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Maastricht (Olanda), ghimbirul poate stimula metabolismul și poate arde grăsimile. Ghimbirul este eficient și împotriva senzațiilor de greață. Acest condiment are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea durerilor musculare, durerilor articulațiilor și artritei. Ghimbirul poate trata arsurile la stomac, migrenele și problemele de colesterol. Cel mai bine este să consumi ghimbir proaspăt. Ghimbirul uscat sau pudră poate fi mai puțin eficient. Poți adăuga o felie de ghimbir proaspăt în ceai sau în mâncărurile din carne. De asemenea, nu uita  să adaugi ghimbir ras în salatele de legume.

Cum te poate ajuta o ceapă, pusă sub pernă, să scapi de o răceală banală

Nu uita că principala cauză a sângelui prea gros este o dietă nesănătoasă. Dacă îți vei corecta dieta, arunci îți vei putea întări cu adevărat sistemul cardiovascular și vei evita bolile de sânge (inclusiv tromboză, infarctul sau accidentul vascular cerebral).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel