Alimente pe care le poţi consuma înainte de somn
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Nu simţi că te odihneşti bine noaptea? Acordă mai multă atenţie la ceea ce mănânci! Descoperă ce alimente poţi să consumi înainte de somn ca să dormi mai bine.

Ceai de valeriană

Este cunoscut pentru efectul calmant și relaxant pe care îl induce, tocmai de aceea consumul lui este recomandat doar seara, înainte de culcare. De asemenea, poți lua tinctură de valeriană în locul ceaiului. Tinctura este mai concentrată, dar o poți dizolva în puțină apă.

Vișine sau suc de vișine

Melatonina este hormonul care pregăteşte corpul pentru somn. Vişinele constituie singura sursă naturală de melatonină, susţine celebrul Dr. Oz care a susţinut o conferinţă la Bucureşti. Aceasta funcţionează într-adevăr şi te ajută să dormi mai bine, însă este foarte important momentul în care o iei. "Fie că optezi pentru suplimentele cu melatonină sau vişine/suc de vişine ca sursă de melatonină acestea trebuie luate la cină nu înainte de culcare, deoarece abia în două ore vei constata un efect", susţine specialistul, conform eva.ro.

Ceai de levănțică

Consumată sub formă de ceai, levănțica poate acționa ca un calmant al sistemului nervos central. Specialiștii spun că levănţica reduce starea de agitaţie şi de anxietate și poate combate insomnia. Ceaiul se obține sub formă de infuzie din două lingurițe de flori uscate sau pulbere infuzate 10 minute în 250 mililitri de apă clocotită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel