Alimente mai scumpe, inflație record. Teodorovici, întâlnire cu Isărescu
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
Anul trecut, alimentele au cunoscut scumpiri substanțiale, ceea ce a determinat o creștere-record a inflației, în ultimii ani.

Prețurile la alimente au crescut într-un ritm alarmant, de la o lună la alta în 2017 și odată cu acestea, rata inflației a cunoscut o cifră record, lucru care-l îngrijorează pe ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici. 

Orlando Teodorovici și-a manifestat intenția de a discuta pe această temă cu guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, după ce președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a anunțat că-i va transmite o scrisoare lui Isărescu, pentru a lămuri aceste probleme.

„Orice astfel de creştere, fie că vorbim de inflaţie, de ROBOR, fie că vorbim de schimbul valutar sau multe altele, normal că se crează o îngrijorare, o să am o discuţie săptămâna viitoare cu domnul guvernator”, a declarat Orlando Teodorovici.

Un nou val de scumpiri

În medie, prețurile alimentelor au crescut cu 4% anul trecut. Cel mai mult s-au scumpit ouăle, cu 43% și untul, cu 23%, iar prețul fructelor proaspete a crescut cu peste 10%. Prețurile au cunoscut o pantă ascendentă și în acest an, când inflația a atins nivelul record de 4,3%, cea mai mare în ultimii 5 ani.

BNR nu vine cu vești tocmai bune, estimând un nou val de creșteri în primăvară. Până la finele anului, în România, inflația va ajuge la 3,5% conform celei mai recente estimări a BNR. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel