Alimente interzise în Postul Paștelui. Cristian Mărgărit: Atenție și la fructul vedetă pe care toți îl mănâncă!
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 21 Martie 2022, 09:08
WhatsApp
Cristian Mărgărit, despre post
Cristian Mărgărit, despre post
Sunt mai multe alimente de care este bine să ne ferim în Postul Paștelui, dar și unele care sunt aur pentru organism.

În ediția de la „Super Neatza cu Răzvan și Dani”, Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a vorbit despre produsele alimentare de post. „Zahărul, făina și uleiul trebuie eliminate. Fructele pot fi menținute, însă trebuie evitate toate produsele de patiserie. Uleiurile sunt calorii goale, însă o linguriță de ulei la salată este acceptată”, a spus acesta.

„Zahărul, făina și uleiul sunt produse cărora ar fi bine să le zicem „nu” în Postul Paștelui. Sigur că o linguriță de zahăr la cafea mai merge sau putem mânca fructe. De asemenea, este bine să evităm produsele de patiserie, pâinea albă, dar niște paste cu linte sau cu legume merg. Uleiurile sunt calorii goale, dar există și excepții, adică poți pune o linguriță de ulei când facem salată”, a spus Cristian Mărgărit, specialist în nutriție.

VEZI ȘI: Postul Paștelui. Cristian Mărgărit: Alimentul care e o minune pentru corp

Avocado are multe calorii. Este bine să mâncăm o jumătate sau un sfert din el pentru a fi benefic pentru corp

„Atenție și la avocado! Un avocado are multe calorii. Este grăsime aproape pură. Este indicat o jumătate de avocado sau chiar un sfert la o femeie mai micuță care vrea și să slăbească”, a mai zis Cristian Mărgărit, specialist în nutriție.

„Un alt pericol este cu soia. Din păcate, nu este foarte bună pentru toată lumea. Nu este bună pentru copii, pentru bărbați, pentru persoanele care au probleme cu tiroida. Putem mânca fasole, năut.”, a mai spus specialistul.

„De asemenea, ar trebui să evităm în post imitațiile, adică imitațiile de carne, de dulciuri, imitațiile de hamburgeri vegetali. Acolo se strecoară aditivi alimentari care pot avea și ei un potențial periculos. Cel mai bine este să rămânem pe ingrediente proaspete pe care le preparăm într-un mod sănătos”, a adăugat Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, la Antena 1.

Alimente care sunt aur pentru sănătate în Postul Paștelui

„Legume, leguminoase, frunze cât mai multe, fructe, ciuperci în mod special, condimente, nuci, semințe, fructe aromatice”, a mai spus nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?