Alimente interzise când porți aparat dentar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
aparat dentar
aparat dentar
Atunci când porți aparat dentar, trebuie să fii atent la ceea ce mănânci.

În afara aparatelor detașabile (mobile sau Invisalign) la care alimentația nu este afectată, în cazul aparatelor fixe trebuie să acorzi atenție sporită alimentației. Nu aveți voie să mușcați din alimente dure (măr, pară, morcov, pâine), acestea trebuie tăiate bucăți și mestecate pe zona laterală, trebuie să evitați tot ce este foarte crocant: fistic, alune, popcorn.

Sigur că orice element care se desprinde sau se rupe poate fi ajustat și corectat fără probleme, dar pentru a nu prelungi durata tratamentului, trebuie să aveți grijă.

Aparatul dentar SE POARTĂ la orice vârstă datorită beneficiilor pe care le are!

Da, aparatul dentar are efecte la orice vârstă… Este important ca prima vizită la ortodont să se facă în jurul vârstei de 5-6 ani pentru a depista la timp problemele care apar în dezvoltarea maxilarelor. Trebuie să evaluăm dacă copilul prezintă obiceiuri vicioase (suptul degetului, respirație orală, înghițirea cu limba între dinți-deglutiție infantilă) și să încercăm conștientizarea lor de către copil și renunțarea la ele. Dacă este necesar medicul ortodont vă va recomanda aplicarea la maxilar a unui dispozitiv fix pentru lărgirea acestuia, obținând astfel spațiu și creând premisele unei dezvoltări armonioase a maxilarelor.

Da, tratamentul ortodontic este eficient și la adult, la orice vârstă, obținându-se alinierea dinților și o mușcătura echilibrată. Frecvent la adult, scopul unui tratament ortodontic este să așeze dinții corect înaintea unui tratament protetic, înainte de a realiza lucrări protetice sau să creăm spațiu pentru implanturi.

Nu în ultimul rând, aparatele dentare sunt și pentru persoanele vârstnice pentru că din cauza bolii parodontale, dinții de multe ori migrează, nu mai sunt într-o poziție stabilă și atunci tratamentul ortodontic urmărește închiderea spațiilor și stabilizarea lor, pentru ca forțele să se distribuie uniform și să  crească durabilitatea.

VEZI ȘI: 15 mai, PRIMELE MĂSURI de relaxare. Iohannis: SE ELIMINĂ PORTUL MĂȘTII afară, cu unele excepții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel