Alimente ce dizolvă cheagurile de sânge. Ce să consumi pentru subțierea sângelui
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Există numeroase alimente ce dizolvă cheagurile de sânge, însă numai unele dintre ele au efect pe termen lung. Iată care sunt acestea și de ce trebuie să le consumi cât mai des.  

Cheagurile de sânge iau naștere în momentul în care consistența sângelui se îngroașă. Odată formate, cheagurile migrează spre alte părți ale corpului, provocând probleme la nivelul organelor unde se opresc. Acest lucru se întâmplă din cauza diminuării sau, chiar, opririi alimentării lor cu sânge. Vinovate de apariția cheagurilor de sânge sunt ateroscleroza, sindromul antifosfolipidic, tromboza venoasă profundă, problemele de ritm cardiac, administrarea de contraceptive orale și boala COVID-19.

Deși coagularea este un proces necesar, sunt situații în care sângele se poate coagula prea mult, generând numeroase probleme de sănătate. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să adopți un stil de viață sănătos și să ai o dietă echilibrată, bazată pe alimente ce subțiază sângele și, implicit, dizolvă cheagurile.

Alimente ce dizolvă cheagurile de sânge

Printre alimentele care subțiază sângele, se numără: somonul, curcuma, ghimbirul, usturoiul, migdalele și vinul roșu.

Somonul

Somonul se află în fruntea listei cu alimente ce dizolvă cheagurile de sânge, deoarece este bogat în acizi grași Omega-3. Aceștia ajută la prevenirea aglomerării trombocitelor din sânge și, implicit, contribuie la subțierea sângelui. În cazul în care nu consumi pește regulat, poți apela oricând la suplimentele alimente cu ulei de pește. Ai grijă, însă, ca acestea să fie de calitate, certificate și să conțină ulei de pește de mare adâncime.

Curcuma

Curcuma are proprietăți antiinflamatoare și anticoagulante, fapt ce contribuie la împiedicarea formării cheagurilor de sânge. Acest condiment poate fi adăugat în diferite rețete, cum sunt cele de curry și supele, dar poate fi consumat și sub formă de ceai sau turmeric latte.

Ghimbirul

Un alt aliment-minune în ceea ce privește subțierea sângelui este ghimbirul. Acesta conține un acid natural, care poartă numele de salicilat, un puternic diluant al sângelui. Rădăcina de ghimbir poate fi inclusă în mâncăruri sau poate fi consumată crudă, atât proaspătă, cât și uscată.

Usturoiul

Usturoiul este un antibiotic și un antimicrobian natural. Potrivit ultimelor cercetări, usturoiul are proprietăți antitrombotice, care reduc formarea cheagurilor de sânge.

Migdalele

Migdalele sunt bogate un vitamina E, un compus indispensabil vieții, care acționează constant pentru fluidizarea sângelui și pentru prevenirea formării cheagurilor. Acestea pot fi consumate ca atare sau pot fi adăugate în salate, paste sau sosuri.

Vinul roșu

Sunt numeroase studii care arată că un pahar de vin roșu băut în fiecare zi previne afecțiunile cardiovasculare, grație efectului de fluidizare a sângelui. Mai mult, acesta previne depunerea de grăsimi pe pereții arterelor și te ajută să te bucuri de o sănătate deplină. Cu toate acestea, este recomandat să nu exagerezi cu vinul roșu, deoarece poate crește riscul de accident vascular cerebral, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel