Alimente care stimulează reducerea grăsimii abdominale. Dr. Anca Hâncu vine cu soluții

Fotografie creată de Yan Krukov, de la Pexels
Fotografie creată de Yan Krukov, de la Pexels

Există câteva alimente care stimulează reducerea grăsimii abdominale.

Medicul nutriționist Anca Hâncu a vorbit despre cea mai importantă formă de obezitate, obezitatea abdominală, și a explicat cum putem scăpa de grăsimea abdominală.

Anca Hâncu este de părere că obezitatea abdominală este cea mai gravă formă de obezitate și este nevoie de intervenția unui nutriționist pentru a îndruma persoanele cum să scape de grăsimea abdominală.

Nu doar nutriție corectă, ci și activitate fizică

„Obezitatea este o acumulare de grăsime, în exces, în organism. Mai importantă și gravă este obezitatea abdominală, care este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare și pentru diabet. 

Omul își poate măsura singur talia. Pentru femei, o talie peste 94 reprezintă deja un factor de risc, un semn care îi arată că are obezitate abdominală. Este momentul la care este nevoie de abordarea unui nutriționist. 

Sunt anumite alimente care stimulează reducerea grăsimii abdominale: alunele, migdalele, nucile, consumate în proporția potrivită pentru că ele aduc și un aport caloric ridicat. Desigur, activitatea fizică este cea care poate să reducă grăsimea abdominală. Trebuie abordat un stil de viață sănătos, care nu înseamnă numai nutriție corectă, ci și activitatea fizică. Dacă o persoană nu merge la sală, nu înseamnă că nu poate face activitate fizică moderată”, a spus nutriționistul Anca Hâncu, în cadrul interviului DCNews. 

Grăsimea este extrem de periculoasă

Grăsimea excesivă care se acumulează la nivelul abdomenului are mai multe denumiri: obezitate abdominală, grăsime abdominală, grăsime viscerală sau “burtă de bere”. Indiferent de cum o numim, grăsimea de pe burtă este periculoasă. 

Problema cu grăsimea abdominală este că excesul de grăsime nu este limitat la stratul superficial de grăsime situat chiar sub piele (grăsime subcutanată), ci include și grăsimea viscerală, care se află adânc în interiorul abdomenului și care înconjoară organele interne.

Greutatea este determinată în mare măsură de modul în care echilibrezi caloriile pe care le consumi cu energia pe care o arzi. Dacă mănânci prea mult și faci prea puțină mișcare, cel mai probabil vei lua în greutate, acumulând inclusiv mai multă grăsime în jurul abdomenului.

Vârstă și moștenirea genetică sunt doi factori de risc pe care nu-i putem modifica. Cu toate acestea, un raport echilibrat între caloriile consumate și grăsimile arse ajută la prevenirea creșterii în greutate, în ciuda vârstei și moștenirii genetice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel