Aliment-vedetă în Postul Crăciunului. Medicul Bălănică: Poate fi inclus la orice masă
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie creată de Ella Olsson, de la Pexels
Fotografie creată de Ella Olsson, de la Pexels
Ce mâncăm în Postul Crăciunului astfel încât să nu ne îngrășăm și să nu ne dăm organismul peste cap? EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, cunoscutul nutriționist dr. Florin Ioan Bălănică explică ce putem mânca în perioada care urmează.

”FASOLEA este un alt aliment recomandat în perioada postului, cu un conținut ridicat de carbohidrați, ceea ce impune precauție la persoanele cu disglicemie. FASOLEA VERDE şi SPANACUL sunt două alimente greu de achiziționat proaspete în această perioadă, dar le putem consuma și dacă sunt congelate, deoarece păstrează o mare parte din încărcătură nutrițională din starea crudă.

NĂUTUL este similar cu fasolea și îl recomad să fie consumat mai ales de persoanele supraponderale deoarece spre deosebire de fasole are mai puține calorii. O variantă a năutului este hummusul, preparatul rapid și gustos, pe care îl putem combină cu o salată sau chiar cu o felie de pâine integrală.

Recomand consumul de SFECLA ROȘIE, mai ales în această perioada a sezonului rece, deoarece înlătură oboseală, ajută la prevenirea anemiei şi e un bun stimulent al sistemului imunitar. Este bogată în minerale și poate fi un ingredient cheie în salate, în diferite combinații.

VARZA este o vedetă a regimului de post și este bogată în vitamine și minerale, cu un conținut ridicat de fibre alimentare importante pentru o digestie sănătoasă. Consumată fie în stare crudă sau în saramură, poate fi inclusă la orice masă", arată medicul nutriționist pe DC MEDICAL. Citiți aici recomandările complete pentru Postul Crăciunului.

VEZI ȘI: Postul Crăciunului, ghid făcut de Carmen Brumă cu rețete și sfaturi: Omletă vegană

De luni, 15 noiembrie 2021, începe Postul Crăciunului. Pentru a vă asigura nutrienții necesari într-o astfel de perioadă, Carmen Brumă vine cu programul „Suplă și sănătoasă în post”.

„Suplă și sănătoasă în post” este un ghid cu sfaturi utile și un plan alimentar care te vor ajuta să te alimentezi echilibrat, să eviți greșelile frecvente în post și să scapi de kilogramele în plus. Costă 36 de lei și, dacă îl cumperi, vei primi pe e-mail, în format PDF:

Șapte săptămâni de regim alimentar cu trei mese zilnice și o gustare, diverse de la o zi la alta, bazate pe regulile nutriției sănătoase și ținând cont de nutrienții deficitari în perioadele de post.

Dieta cuprinde reguli generale, rețete pentru prepararea anumitor mâncăruri și produse recomandate, în total 123 de pagini în format PDF.

De asemenea, vei primi accesul pe grupul restrâns de Facebook SLĂBEȘTE CU CARMEN BRUMĂ(pentru admiterea în grup e necesar să faci cerere pe Facebook) unde vei beneficia de sfaturi suplimentare și de experiențele celorlați membri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel