Data actualizării:
Data publicării:

Alice Barb, apel împotriva desființării Casei Artelor Dinu Lipatti: ”Dacă mai aveți nevoie de noi, apărați-ne, scrieți acolo, e în dezbatere publică”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Cultura
WhatsApp
FOTO: Facebook @ casa Artelor Dinu Lipatti
FOTO: Facebook @ casa Artelor Dinu Lipatti
Casa Artelor ”Dinu Lipatti” și alte trei structuri culturale din Capitală se află în pe ”masa” PMB în vederea desființării. Proiectele sunt puse în consultare publică, iar directorul Casei Artelor ”Dinu Lipatti” face apel la iubitorii artelor.

Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat punerea în consultare publică a cinci proiecte de acte normative care prevăd desființarea a cinci structuri din subordinea municipalității, între care se află patru instituții de cultură, Casa Artelor ”Dinu Lipatti”, centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan I. Dalles, Centrul Cultural EXPO ARTE și Centrul Cultural ”Lumina”.

Astfel, prin încetarea activităților acestor structuri sunt desființate organigrame care includ zeci de posturi. 

”Gata, prieteni…

Astăzi PMB a publicat pe site proiectul de desființare a Casei Artelor Dinu Lipatti.

Dacă mai aveți nevoie de Dinu Lipatti, de noi, apărați-ne, scrieți acolo, e în dezbatere publică.

Eu am făcut-o destul…

Dacă nu, nu”, a scris Alice Barb, directorul Casei Artelor ”Dinu Lipatti”, pe Facebook.

Potrivit anunțului făcut de PMB, ”propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională se pot depune până Ia data de 20.09.2023”.

 

Situația financiară din ultimii doi ani fac necesară desființarea structurilor culturale

”Ca o consecinţă a situaţiei financiare la nivel naţional şi local, a alocărilor precare a resurselor financiare prin legile bugetului din ultimii doi ani este necesară adaptarea tuturor serviciilor publice în acest context.

Astfel, în scopul eficientizării şi menţinerii unei balanţe între activităţile specifice care intră în domeniul cultural şi condiţiile în care acestea se desfăşoară, s-a dezvoltat nevoia unificări serviciilor publice care au activităţi asemănătoare.

Sarcina autorităţii locale de a asigura cetăţenilor servicii publice de calitate şi la standarde actuale devine din ce in ce mai grea, fapt ce a dus Ia premisa consolidării capacităţii administraţiei publice la nivel local de a furniza în mod eficient şi performant servicii publice de calitate pentru cetăţeni şi implicit la reaşezarea serviciilor publice de cultură”, se arată în referatele de aprobare privind desfiinţarea celor patru centre culturale.

Aceleaşi documente precizează şi că atribuţiile centrelor desfiinţate vor fi prelate de alte instituţii, astfel: activitatea Centrului Cultural Lumina, a Centrului Expo Arte şi a Casei Artelor Dinu Lipatti va fi preluată de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti – ARCUB, iar activitatea Centrul Metropolitan de Educaţie şi Cultură Ioan I. Dalles, care are ca atribuţie principală organizarea de cursuri de educaţie şi formare profesională va fi preluată de Şcoala de Arte Bucureşti.

Citește și: Regizoarea Alice Barb: Fără teatrul online, am fi murit! Dacă nu ai nimic proaspăt de mâncare, atunci trăiești și cu conserve

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel