Aliatul lui Trump, Roger Stone declară: "Putin acționează defensiv, nu acționează ofensiv. Dar nu veți citi asta în mass-media"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Roger Stone, consultant politic, apropiatul fostului Președinte SUA, Donald Trump
Roger Stone, consultant politic, apropiatul fostului Președinte SUA, Donald Trump
Roger Stone, un aliat proeminent al fostului președinte Donald Trump, pare că se situează de partea președintelui rus Vladimir Putin în sprijinul invaziei sale în Ucraina, susținând că liderul de la Kremlin ”acționează defensiv”.

Rusia și-a lansat invazia Ucrainei, condamnată la nivel internațional, pe 24 februarie, după săptămâni de avertismente din partea președintelui Joe Biden și a altor lideri occidentali. Vladimir Putin a încercat să justifice atacul pretinzând că Ucraina este condusă de ”neonazişti” şi că trebuie ”denazificată”.

În timp ce sondajele arată că majoritatea americanilor – republicani, independenți și democrați – îi susțin pe ucraineni în timp ce luptă împotriva agresiunii neprovocate a Rusiei, unii din dreapta și-au exprimat opinii critice la adresa Ucrainei. 

Într-un interviu de sâmbătă la Real America's Voice, Stone a susținut că acțiunile lui Putin au fost defensive, potrivit publicației americane NewsWeek.

”Ucraina nu este nici pe departe despre ceea ce ne spun ei”, a afirmat Stone, adăugând: ”Ucraina este despre faptul că ucrainenii și-au folosit solul pentru a plasa rachete cu dublă lansare – rachete care ar fi îndreptate către Uniunea Sovietică”. Uniunea Sovietică a dispărut din 1991, dar se pare că Stone se referea la Rusia.

2. Roger Ston... (roger-stone_07410000.jpg)

”Există, de fapt, laboratoare biologice acolo (în Ucraina) care sunt finanțate din dolarii noștri de la impozite, care gătesc cine știe ce ciumă să arunce asupra poporului rus”, a continuat Stone.

După ce invazia Ucrainei a decurs mai puțin bine, Putin și alți lideri ruși au început să promoveze afirmațiile conform cărora Kievul lucrează pentru a dezvolta arme biologice în laboratoarele biologice din țară.

Guvernele ucrainene și americane au respins aceste acuzații, explicând că laboratoarele biologice sunt folosite pentru cercetare pentru prevenirea și abordarea focarelor de boli infecțioase.

Unii au speculat că ar putea conține încă mostre de agenți patogeni folosiți pentru armele biologice atunci când Ucraina făcea parte încă din Uniunea Sovietică. Cu toate acestea, experții au spus că laboratoarele nu sunt folosite pentru a dezvolta arme și nu sunt capabile să facă acest lucru. Îngrijorarea experților este că rușii ar putea folosi agenți patogeni în laboratoarele populației ucrainene.

Nu există niciun loc care să aibă încă o infrastructură de acest gen pentru cercetarea sau producerea de arme biologice”, a declarat Robert Pope, directorul Programului de Reducere a Amenințărilor Cooperative al Pentagonului, într-un interviu din februarie pentru Bulletin of the Atomic Scientists.

Oamenii de știință fiind oameni de știință, nu m-ar surprinde dacă unele dintre aceste colecții de tulpini din unele dintre aceste laboratoare au încă tulpini de patogeni care merg până la originile acelui program” a spus el. 

Stone a promovat afirmații similare despre Ucraina și Rusia și prin canalul său Telegram

Grupurile ruse spun că au descoperit un complot al ucrainenilor de a elibera o armă biologică în țară cu ajutorul NATO”, se arată într-o postare recentă distribuită de strategul de dreapta.

Între timp, ONU a raportat sâmbătă că cel puțin 847 de civili au murit în Ucraina de la începutul atacului rusesc. Școli, un teatru și clădiri rezidențiale au fost lovite de rachete și rachete rusești. 

ONU a spus, de asemenea, că numărul morților este probabil mult mai mare, iar guvernul ucrainean a spus că decesele civililor se ridică acum la mii. Milioane au fugit, de asemenea, din națiunea est-europeană ca refugiați, în timp ce mulți alții au fost strămutați în interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel