Alianța pentru Patrie va da afară din partid pe oricine se va folosi, de acum înainte, de imaginea lui Liviu Dragnea
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Silviu Filip
Inquam Photos / Silviu Filip
Alianța pentru Patrie va da afară din partid pe oricine se va folosi, de acum înainte, de imaginea lui Liviu Dragnea.

„În urma ședinței de astăzi 31 august 2022, transmitem următoarele:

1. Din acest moment A.P.P. se disociază în mod public, definitiv și irevocabil de Dragnea Nicolae Liviu.

2. Din acest moment toate materialele de propagandă legate de persoana, imaginea și numele Dragnea Nicolae Liviu sunt declarate neautorizate în cadrul A.P.P. și nu vor mai putea fi folosite în nicio organizație a partidului.

3. Membrii de partid care se vor folosi în continuare de imaginea și numele lui Dragnea Nicolae Liviu, indiferent de funcția interimară deținută, vor fi excluși din partid, prin decizie centrală sau locală. 

4. Persoanele numite interimar în diferite funcții din cadrul organizațiilor A.P.P. care îndrăznesc să împiedice desfășurarea activității organizatorice prin nepredarea documentelor de evidență a membrilor de partid, cât și actele financiar contabile, vor întâmpina plângeri penale oficiale, din partea avocaților A.P.P.

Mulțumim celor 47 de colegi ai noștri, prezenți  astăzi la ședință, adică Vicepreședinților de la nivel central, membrilor B.P.N. și membrilor C.Ex. (Președinților interimari ai Organizațiilor Județene, Președinților Organizațiilor de Femei, Tineret și Diaspora) care au susținut în unanimitate aceste rezoluții finale.

Îi salutăm pe toți românii patrioți și curajoși înscriși în A.P.P., care  împărtășesc și susțin aceleași idealuri comune.

A.P.P. este o stare de spirit! 

A.P.P. nu este partidul unui singur om, sau a unui grup occult!

A.P.P. înseamnă românism, nu securism!

A.P.P. este un partid al tuturor românilor, al tuturor categoriilor sociale, al fiecărui om în parte. Este partidul care va promova în toate funcțiile administrative centrale și locale, în Parlament și în Guvern, românii liberi și hotărâți să schimbe destinul lor și al oamenilor pe care-i reprezintă.

A.P.P. nu va accepta comenzi și ordine din exteriorul partidului, impuneri sau propuneri de liste secrete transmise sau recomandate de sistemul securistoid”, a transmis biroul de presă, prin purtătorul de cuvânt, Mariana Vârgă – fost judecător, Vicepreședinte A.P.P.

VEZI ȘI: Liviu Dragnea mai poate candida la prezidențialele din 2024?

Liviu Dragnea mai poate candida la prezidențialele din 2024?

Liviu Dragnea este în libertate din iulie 2021, după ce a stat în penitenciar din mai 2019, pentru pedeapsa de 3 ani și 6 luni pe care o avea de executat după condamnarea definitivă în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea nu va mai putea candida la alegerile prezidențiale din 2024, deși atunci îi va expira interdicția de a fi ales. Teoretic, trebuia să stea departe de viața politică până în 2024. Fostul lider PSD are interdicție de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice.

Între timp, mai exact, în iulie 2022, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care instituie interdicția de a candida pentru funcţia supremă în stat pentru persoanele care, la data depunerii candidaturii, au suferit condamnări penale definitive. Așadar, lui Liviu Dragnea, deși interdicția îi expira chiar în anul alegerilor prezidențiale 2024, legea îi interzice să mai candideze pentru cea mai importantă funcție din România.

Rămâne totuși de văzut ce se va întâmpla. Până în 2024 mai este, iar zarurile nu au fost încă aruncate.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea art.28 din Legea nr.370/2004, în sensul instituirii interdicţiei de a candida pentru funcţia supremă în stat pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie şi dezincriminarea. Legea a fost aprobată de Camera Deputaților pe 8 iunie, cu 223 de voturi „pentru”, unul „contra” și 22 de abțineri.

Proiectul a fost inițiat în 2017 de 36 de parlamentari PNL și USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel