Alianţa pentru Patrie cere explicaţii: În curând, românii vor rămâne fără locuinţe. Ce are de gând Guvernul să facă?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Alianţa pentru Patrie
Facebook Alianţa pentru Patrie
Alianţa pentru Patrie cere Guvernului României explicaţii cu privire la creşterea ROBOR. 

Ajuns la un indice de 8,11%, ROBOR la trei luni impactează mii de credite imobiliare, iar sute de mii de români au acum rate mai mari cu până la 50%. Alianţa pentru Patrie aduce aminte şi că în România sunt peste 500.000 de credite imobiliare a căror dobândă se calculează în funcţie de ROBOR. 

"Alianţa Pentru Patrie cere Guvernului României să răspundă urgent cu privire la situația creată de creșterea ROBOR la un indice de 8,11%, dar și ce are de gând să facă pentru ca sute de mii de români să nu rămână fără case, iar alte sute sau chiar mii de firme românești să nu intre în faliment. 

Reamintim că prin Programul ”Prima Casă” implementat de Liviu Dragnea, în România sunt peste jumătate de milion de credite cu dobânda calculată în funcție de ROBOR. Și pentru că Guvernul României și B.N.R. au modificat din mers condițiile de creditare, de la dobânzile fixe s-a ajuns ca Programul „Prima Casă” să însemne credite în lei cu dobândă variabilă, calculată la 3% marja băncii, plus ROBOR.

De la începutul acestui an, ROBOR aproape că s-a triplat. Iar de la demararea Programului ”Prima Casă” a crescut de peste 7 ori!!! Consecința este că în curând românii nu vor mai putea să-și achite ratele bancare, vor rămâne fără locuințe", transmite Alianţa pentru Patrie printr-un comunicat de presă. 

APP acuză Guvernul

"Desigur, în prezent guvernul beneficiază și de susținerea haștagiștilor de tip rezist, care pe vremea guvernării echipei lui Liviu Dragnea, adică Orlando Teodorovici, Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu și toți ceilalți, au ieșit în stradă la comandă și au clamat că ROBOR crescuse cu 0,02%!

În prezent și susținătorii voștri riscă să rămână pe drumuri", a mai transmis partidul. 

Nu e singura solicitare

"Cerem Guvernului României să spună care este rata adevărată a inflației?

Cerem Guvernului României să ne spună dacă ordinul dat de către Comisia Europeană, prin care cere ca ”sprijinirea băncilor să fie politică de stat”, se aplică și în România, indiferent de consecințele dezastruoase pe care le vor suporta românii.

În ultima perioadă, băncile, companiile furnizoare de electricitate și gaze au înregistrat profituri care s-au dublat și chiar triplat! Sunt singurele profitabile în legislația practică economică implementată de guvern.

Reamintim că Guvernul României este obligat să răspundă public la toate aceste întrebări, și cât mai repede, mai ales că toți specialiștii și chiar B.N.R. spun că ROBOR va mai crește, ca și rata inflației", concluzionează cei de la APP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel