Alianță între PSD și PNL la alegeri? Bogdan Chirieac: Se joacă. Pentru a face față Laurei Codruța Kovesi...
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alianță între PSD și PNL la alegeri? Bogdan Chirieac: O președenție care se joacă. Pentru a face față Codruței Kovesi... / Foto: Agerpres
Alianță între PSD și PNL la alegeri? Bogdan Chirieac: O președenție care se joacă. Pentru a face față Codruței Kovesi... / Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre scenariile posibile pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Liberalii ar face calcule interne privind candidatul pentru fotoliul de la Cotroceni, potrivit unor surse din PNL, citate de Realitatea Plus. În topul preferințelor ar fi Emil Boc și Ilie Bolojan. Și Nicolae Ciucă ar fi un posibil candidat. Informațiile vin după ce premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj tranșant pentru PSD. Liberalii nu vor alianțe cu social-democrații la viitoarele alegeri. Despre posibilele scenarii de la alegerile prezidențiale din 2024 a vorbit analistul politic Bogdan Chirieac.

"Cum va fi până la urmă, cum vedeți situația? Par a fi două candidaturi diferite în 2024, deci acea variantă care s-a vehiculat la un moment dat că ar merge împreună PSD cu PNL nu prea stă în picioare acum. Cum vedeți?" l-a întrebat jurnalistul Călin Cociș pe analistul politic Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: În turul doi oricare dintre partide trebuie să sprijine candidatul cel mai bine plasat pentru a face față doamnei Laura Codruța Kovesi

"Nu cred că în mod real a crezut cineva lucrul acesta, deși, să știți că în turul doi, oricare dintre partide trebuie să sprijine candidatul cel mai bine plasat pentru a face față, în opinia mea, doamnei Laura Codruța Kovesi. Deci, PSD-ul nu are candidat la președenție desemnat, că o fi domnul Ciolacu, că o fi domnul Geoană, puțin probabil să mai fie altcineva. Nici PNL-ul nu are candidat. Acum e domnul Nicolae Ciucă teoretic fiindcă este șeful partidului, dar mai e până când se va stabili definitiv candidatul. Probabil că va fi George Simion de la AUR și în funcție de context, nemulțumire, frustrare, și domnul Simion ar putea să intre în turul doi, nu excludem asta, să ia un 25% cât avea partidul său astă vară, acum înțeleg că e undeva în jur de 10-13%, deci vedeți că e o președinție care se joacă.

În privința alegerilor, n-au cum să meargă, la europarlamentare merg separat, la locale merg separat, la parlamentare cu atât mai mult, fiecare partid are candidații săi, iar la președinție să meargă cu un candidat comun așa cum s-a încercat pe vremea USR-ului, în care, nu știu, domnul Ciucă să fie candidatul la președinție, domnul Ciolacu să fie prim-ministru, pe o perioadă de 4-5 ani, deci e puțin probabil în opinia mea", a spus Bogdan Chirieac.

Cum pregătesc terenul Kovesi și Cioloș pentru 2024. Chirieac: Vor fi folosite mai mult ONG-urile, mai puțin partidele politice

Anterior, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre strategia Laurei Codruța Kovesi pentru alegerile din 2024.

"Care sunt informațiile pe care le aveți în acest moment privind alegerile prezidențiale din 2024?", a întrebat moderatorul Ioan Korpos la România TV.

"Într-adevăr, domnul Dacian Cioloș merge pe o construcție cu ONG-urile. Aflu și eu acum că ONG-urile construiesc spitale. Știam de unul singur, dar mă rog, deja construiesc școli, urmează să construiască autostrăzi și de toate în țara asta. Deci dânsul va folosi foarte mult ONG-urile pentru campania doamnei Laura Codruța Kovesi. Va folosi și influenceri și structuri sindicale și patronate.

Vor fi folosite mai puțin partidele politice. Cred că va fi partidulețul domniei sale, REPER, rupt din USR, care va fi important ca să aibă oameni în secțiile de votare. Apoi, Mirel Palada ne-a oferit procentul, care apare cam la toate casele de sondare, în care Kovesi are între 23% și 25%, ceea ce îi dă o șansă reală ca să intre în turul II al alegerilor prezidențiale", a explicat analistul politic. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel