Alianța electorală PSD - PNL a fost aprobată de Biroul Electoral Central
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Biroul Electoral Central a admis constituirea Alianței electorale PSD - PNL pentru alegerile locale și europarlamentare.

În ședința din data de 26 martie 2024, Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 (BEC) a decis să admită:

- Protocolul pentru constituirea alianței electorale cu denumirea “ALIANȚA ELECTORALĂ PSD PNL”, formată din Partidul Social Democrat – PSD și Partidul Național Liberal – PNL

- Protocolul de constituire a alianței electorale PARTIDUL ROMÂNIA NOASTRĂ (P.R.N.) - PARTIDUL DACISMULUI AUTONOM CONSERVATOR (P.DAC)

Totodată, în aceeași ședință, BEC a adoptat următoarele decizii și hotărâri:

Decizie privind documentele pe care trebuie să le depună partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți în vederea admiterii candidaturilor pentru membrii din România în Parlamentul European la alegerile din anul 2024 Hotărâre privind completarea Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 2H/20.03.2024 privind aplicarea unitară a dispozițiilor art. 51 alin. (1) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 8 din Ordonanța de urgență nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel