Coarnă, SUSPICIUNI. Alianța polițiștilor s-a RUPT. Surugiu, PRIMA reacție - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Ilie Năstase, dosar penal. Dumitru Coarnă: Cu regret o spun pentru domnul Năstase...
Ilie Năstase, dosar penal. Dumitru Coarnă: Cu regret o spun pentru domnul Năstase...
Potrivit informațiilor obținute de DC News, alianța polițiștilor s-a rupt tocmai înainte de protestul anunțat pe 24 martie.

Polițiștii se pregătesc să iasă masiv în stradă pe data de 24 martie. Protestele sunt anunțate încă din luna februarie. Polițiștii sunt nemulțumiți de legea salarizării și cer să fie introduși în Legea 153.

Însă se pare că alianța dintre sindicate s-a rupt aseară, tocmai înainte de marea ieșire în stradă. Motivul? Potrivit DC News, un important lider sindical, proabil în persoana lui Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, ar fi cerut de la sindicate 20.000 de lei (peste 4.000 de euro) pentru organizarea protestelor, fapt care a nemulțumit și a dus la ruperea alianței.

Contactat de DC News, Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a confirmat informația, dar a preferat să nu folosească numele lui Dumitru Coarnă.

„Nu pot decât să confirm că alianța, cel puțin azi noapte, s-a clătinat. Un lider de sindicat a cerut sute de milioane pentru taxă de participare. Sindicatul nostru nu va da niciun leu, nimănui”, a declarat Iulian Surugiu, contactat de DC News.

Întrebat dacă liderul care a cerut bani este Dumitru Coarnă, Iulian Surugiu a declarat că: „Prefer să nu dau nume. E vorba de un lider destul de important care apare mereu la televizor”.

Protestele din 24 martie sunt programate chiar înainte de Ziua Poliției.

Dumitru Coarnă, drept la replică

Contactat de DC News, Dumitru Coarnă a dat un drept la replică și a dat asigurări că protocolul este în picioare.

„Nu s-a rupt nicio alianță. Eu, organizator, am protocolul. Protocolul este înregistrat la Primărie, titularul dreptului este  Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, adică noi. Noi am fost de acord să participe la acest protocol toate sindicatele din Poliție. 

La un moment dat, unul dintre sindicate, ProLex, prin Vasile Lincu, pe bună dreptate, a propus să facem un fond pentru mișcare, să punem câte 10.000 de lei pe organizație, lucru cu care am fost de acord. Aici a rămas discuția, urmând să decidem de luni încolo. Eu am fost de acord cu această soluție, unii nu, dar nu s-a întâmplat în fapt niciun fel de rupere de protocol. Exclus. Sunt două persoane care fac jocul ministerului și vor să distrugă aceste acțiuni”, a declarat Dumitru Coarnă pentru DC News.

Totodată, acesta a mai adăugat că este de acord să ”participe tot ce înseamnă polițist, personal contractual din MAI, familii ale janadarmilor și pompierilor, la mitingurile și acțiunile de protest pe care SNPPC le organizează”.

„Vom primi pe toată lumea, indiferent de apartenență sindicală, fără niciun fel de rezervă. SNPPC garantează că toți polițiștii din MAI, tot ce înseamnă personal auxiliar care doresc să participe, vor participa iar cheltuielile vor fi suportate de către SNPPC”, a concluzionat Dumitru Coarnă.

Ziua Poliției Române

Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte, în fiecare an, pe 25 martie. Această dată a fost desemnată drept Zi a Poliţiei Române prin articolul 49 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, simbolul creştin al acesteia aflându-se pe primul steag al Marii Agii, preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române, se arată pe site-ul oficial al Poliţiei Române, www.politiaromana.ro/.

În fiecare an, în preajma zilei de 25 martie, au avut loc manifestări prilejuite de Ziua Poliţiei Române, atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel