Alianța pentru Centenar, eveniment de lansare. 100 de asociații preiau inițiativa
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Cu ocazia Centenarului, 100 de asociații din România, Republica Moldova și Diaspora își dau mâna pentru a constitui Alianța pentru Centenar.

Acest plan vizează acțiuni concrete pentru 2018. Evenimentul va avea loc duminică, ora 10:00, la Palatul Parlamentului din București, Sala „C. A. Rosetti", în marja Conferinței „Centenarul Unirii și Basarabia".

„Se discută din ce în ce mai mult despre Centenarul Marii Uniri, dar de făcut, nu se face nimic coerent. Anul 2018 este an decisiv pentru destinul reunit al României și în acest sens ne conjugăm eforturile. Centenarul de la 1918 nu este complet fără Basarabia, prima provincie care s-a unit cu Țara, așadar, nu avem ce sărbători până nu creăm toate premizele pentru a stabili clar că următorul proiect de țară al României este unirea cu Basarabia", precizează organizatorii, întru-un comunicat transmis de platforma unionistă Acțiunea 2012, către DC News.

Totodată, „organizaţiile reunite în Alianța pentru Centenar își promit sprijin reciproc pentru realizarea proiectelor unioniste proprii sau a celor culturale ori sociale cu impact identitar”. 

Pe lângă Acțiunea 2012, din Alianță mai fac parte sindicate( printre care şi cel de la metrou şi de la CFR), asociaţii , fundaţii, federaţii de ONG-uri, comunităţi locale, grupuri informale-, din România, Republica Moldova şi Diaspora. 

În cadrul evenimentului ce va avea loc duminică  ”vor participa și academicieni, istorici, europarlamentari și parlamentari de pe ambele maluri ale Prutului, precum și primari care vor semna acorduri de înfrățire”, mai precizează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel