Alianță de guvernare. Băsescu anunță premierul PNL-PMP
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Traian Băsescu a dezvăluit planurile PMP pentru a ajunge la guvernare și persoana pe care o vede în funcția de premier al guvernului de centru-dreapta PNL-PMP.

Niels Schneker a evocat, în emisiunea Andreei Crețulescu, un scenariu potrivit căruia Traian Băsescu ar putea să preia conducerea PNL.  PMP, care ar lua 10% la alegerile parlamentare, ar urma să fie partidul balama, cu care PNL formează majoritatea, a susținut Schneker. Condiția PMP ar fi ca Traian Băsescu să fie numit premier, iar odată ajuns în această poziție, ar putea prelua și partidul.

Traian Băsescu a intervenit telefonic și a spus că nu dorește să fie premier și că nu mai are ambiții politice personale. Băsescu a recunoscut, însă, că PMP are ca obiectiv intrarea la guvernare. Partidele de centru-dreapta sunt în criză de lideri, a adăugat Traian Băsescu. Dacă dv. nu, atunci cine, a fost întrebat din platou.

"Cred că ar trebui să ne orientăm către Cioloș în momentul de față”, a spus Traian Băsescu.

Cioloș va fi membru de partid

Cioloș, șeful unui guvern-dezastru, ar fi bun de premier, a întrebat Bogdan Chirieac?

”Cioloș are viziune, dar are o echipă proastă, lipsită de curaj și formată din funcționari de mâna a doua din instituții europene și bancare, și-a argumentat Traian Băsescu propunerea ca Dacian Cioloș să conducă guvernul PNL-PMP. ”Cioloș va fi membru de partid”, a prezis fostul președinte.

”Mai știm cum se face majoritatea”

”Mi-aș dori ca Dreapta să câștige alegerile, chiar dacă este puțin probabil. Oricât ar vrea președintele Iohannis, acesta va trebui să țină cont  de o majoritate de 50%”, a spus Băsescu, referindu-se la alianța PSD-ALDE.

Alte forțe ar putea constitui majoritatea, a întrebat Bogdan Chirieac?

”Lăsați, dl. Chirieac, mai știm cum se face majoritatea și cum s-o fi făcut”, a răspuns Traian Băsescu, care în 2004, ca președinte, a nominalizat un premier din Alianța DA,  aflată pe locul al doilea, iar majoritatea a fost constituită prin reorientarea unor parlamentari intrați pe lista PSD-PUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel