Urmărește emisiunea live
Algele au invadat litoralul. Sunt vizate stațiunile Olimp, Mangalia și Vama Veche
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook / Apele Romane Dobrogea-Litoral
Foto Facebook / Apele Romane Dobrogea-Litoral
Algele au invadat în ultima perioadă stațiunile din sudul litoralului, a anunțat miercuri Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, în ultima perioadă se constată o dezvoltare algală puternică în zona de sud a litoralului românesc.

Sunt vizate stațiunile Olimp, Mangalia și Vama Veche.

Cantități însemnate de algă se întâlnesc atât în apa mării, cât și pe plajă.

„Echipele din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța intervin în fiecare seară pe linia țărmului, dar cantitatea mare de algă în apă nu poate fi evacuată decât în momentul în care aceasta ajunge pe țărm”, au mai informat specialiștii de la Apele Române.

Extinderea plajelor din Mamaia, mărul discordiei între agenţii economici şi autorităţi

Litoralul românesc al Mării Negre s-a confruntat dintotdeauna cu problema spaţiului destul de îngust al plajelor sale, deşi calitatea nisipului fin, auriu, e recunoscută. 

În ultimii ani, autorităţile centrale şi locale au gândit un plan de extindere a acestor perimetre dedicate turiştilor şi, implicit, agenţilor economici (hotelieri, proprietari de terase etc.), care a început să se materializeze în timp. Unul dintre cele mai expansive proiecte este cel de lărgire a plajelor în zona Eforie, iniţiativă prin care vor fi create, în final, circa 50 de hectare noi. În acelaşi timp, în zona Mamaia, plajele extinse şi modernizate au devenit accesibile publicului larg începând cu data de 30 iunie 2021.

Cu toate acestea, părerile privind modalitatea de realizare a acestor lucrări şi, mai ales, noile condiţii de utilizare a perimetrelor modernizate au adus în spaţiul public valuri de nemulţumiri atât din partea operatorilor economici, cât şi din punctul de vedere al turiştilor.

În timp ce primii reclamă întârzierile în predarea plajelor extinse, dar şi alte deficienţe birocratice în relaţia cu autorităţile, a doua categorie reclamă fie distanţa mare pe care trebuie să o parcurgă de la şezlong până la malul mării, fie lipsa utilităţilor minime, cum ar fi dotarea cu puncte sanitare.

În viziunea prim-vicepreşedintelui Federaţiei Patronatelor din Turismul Românei, Nicolae Bucovală, preşedinte al Organizaţiei Patronale Mamaia - Constanţa, deşi binevenită, modernizarea plajei din zona Mamaia nu este bine gândită, acesta punctând lipsa de implicare a Ministerului Economiei. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel