Alfred Simonis şi-a anunţat intrarea în cursa pentru preşedinţia CJ Timiș
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
 Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis, a declarat, luni, că a intrat oficial în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, în alegerile din 9 iunie. 

Preşedintele PSD Timiş a subliniat că îşi doreşte victoria în alegeri şi nu va părăsi funcţia din fruntea administraţiei judeţene pentru un mandat în Parlament, acest lucru presupunând repetarea alegerilor locale pentru şefia CJ. 'Cred ca a venit vremea schimbării în judeţul Timiş.

Timişul trebuie să recupereze anii pierduţi şi decalajele faţă de judeţe mai mici şi sărace. Judeţul are nevoie de oameni care ştiu să se bată pentru proiecte şi bani, nu pentru funcţiile lor. Eu asta am făcut în ultimii patru ani şi asta îmi doresc să fac în continuare şi vă anunţ că mă înscriu în competiţia electorală şi mă voi înscrie pentru a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş. Las bucuros şefia Camerei Deputaţilor, a treia funcţie în statul român, pentru a candida acasă, pentru prima poziţie în judeţul Timiş, din partea alianţei dintre PSD şi PNL', a afirmat Alfred Simonis, într-o conferinţă de presă.

Simonis a precizat că nu va candida pentru funcţia de consilier judeţean. Liderul social-democraţilor timişeni a făcut apel la actorii implicaţi în această campanie electorală, să fie una bazată pe proiecte, nu pe atacuri la persoană sau pe o retorică deja cunoscută. El a punctat totuşi câteva aspecte 'contradictorii' despre spiritul Timişoare din discursul lui Alin Nica, cel care îi va fi contracandidat la funcţia de preşedinte al CJ, din partea Forţei Dreptei, amintindu-i acestuia că în urmă cu trei-patru ani era împotriva celor cu care astăzi s-a aliat: foşti liberali care sunt acum în Forţa Dreptei şi Dominic Fritz (USR).

'S-au îmbrâncit, s-au înghiontit şi şi-au împărţit pumni la alegerile pentru conducerea PNL Timişoara domnii Chira şi Nica. Există plângeri penale, există expertize medico-legale; atunci nu au invocat spiritul Timişoarei. (...) A existat tensiune şi conflict permanent: Alin Nica s-a certat cu Nicolae Robu, s-a certat patru ani cu Dominic Fritz, s-a certat cu mine, s-a certat cu propriii parlamentari, s-a certat cu primarii PNL, cu conducerea naţională a PNL, s-a certat cu toată lumea. Atunci uita că spiritul Timişoarei nu este unul de conflict', a detaliat Simonis. Deputatul social-democrat a mai afirmat că Alin Nica s-a revoltat împotriva PNL 'doar pentru că a simţit că îşi pierde funcţia', precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel