Alfred Bulai și Val Vâlcu, la „Nod în papură”. Analiză politică în detaliu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Alfred Bulai și Val Vâlcu își continuă emisiunea „Nod în papură”, la DC NEWS și DC NEWS TV.

Alfred Bulai și Val Vâlcu își continuă emisiunea „Nod în papură”, la DC NEWS și DC NEWS TV. Sociologul și jurnalistul vor face analiza politică a situației din România, discutând multe subiecte de interes public.

„Nod în papură” se difuzează astăzi, 6 noiembrie, de la ora 11:00. Puteți urmări emisiunea în direct pe DC NEWS și DC NEWS TV.

Emisiunea, creată de Halloween. Ce au discutat cei doi în ediția precedentă

Startul emisiunii s-a dat de Halloween, iar momentul a fost ales din două motive simple: va fi ceva de groază și este ziua pe care americanii au inventat-o pentru Alfred Bulai, după cum a ”dezvăluit” acesta în startul emisiunii. Totul este pură ironie. Ziua de Halloween este și ziua în care Alfred Bulai s-a născut, în urmă cu 59 de ani. 

Va fi ceva de groază/ Este o sărbătoare pe care americanii au inventat-o pentru mineIată replicile tari din startul emisiunii ”Nod în Papură”: 

Val Vâlcu: Sunt Val Vâlcu și împreună cu profesorul Alfred Bulai căutăm ”Nod în Papură” (n.r. care este și denumirea emisiunii). Începem emisiunea aceasta, de Halloween, firește, va fi ceva de groază. Domnule profesor, Halloween-ul ne șterge cultura națională, vine peste noi și ne propune diverse spaime, când avem, slavă Domnului, facturi, administrație financiară, le avem pe ale noastre, la ce ne mai trebuie monștri din import? 

Alfred Bulai: Val, în primul rând că nu-i așa! Este o sărbătoare pe care americanii au inventat-o pentru mine, pentru că e ziua mea și, fiind ziua mea, evident că o serbează americanii și, evident, se impune și-n alte țări.  Sociologul Alfred Bulai împlinește astăzi 59 de ani. 

Două tipuri de sărbători

Sociologul a subliniat că sărbătorile sunt de două feluri: tradiționale și cele impuse, în principal, de creștinism. Alfred Bulai a amintit că-n copilăria lor nu venea Moș Crăciun, ci Moș Gerilă: „Comuniștii au inventat un personaj fără cazier pe care-l chema Moș Gerilă”.

„De Crăciun, la bază, nu a existat să dai cadouri. E o creație a secolului XX. Era, pe vremuri, ideea că Sfântul Nicolae, în 6 decembrie, dădea bomboane și prăjituri la copii. Între timp, oamenii din marketing au crezut că e prea puțin și au zis că vândă mai multe lucruri, nu doar prăjituri, și de ce numai la copii? Până la urmă, astăzi vorbim de luna cadourilor, nu numai de Crăciun, iar reclamele încep cu trei luni înainte” a spus sociologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel