Alexis Tsipras sare în apărarea lui Varoufakis: NU îl puteți acuza
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Alexis Tsipras a apărat vineri integritatea fostului ministru de finanțe Yanis Varoufakis, acuzat că ar fi dorit ieșirea țării din zona euro.

"Varoufakis a făcut probabil greșeli, îl puteți acuza pentru stilul său, însă nu îl puteți acuzat de corupție', cum a fost cazul unora dintre miniștrii din fostele guverne elene.

'Dacă doriți să căutați răspunderi penale' trebuie să căutați în guvernele anterioare, a mai spus Alexis Tsipras.

Yanis Varoufakis, care a demisionat la începutul lunii iulie după ce s-a opus deciziei guvernului Tsipras de a negocia un nou împrumut însoțit de continuarea politicii de austeritate, este acuzat că ar fi elaborat un plan B pentru țară, vizând ieșirea Greciei din zona euro.

Liderul partidului socialist Pasok, Fofi Gennimata, i-a cerut lui Alexis Tsipras să dea explicații în legătură cu intențiile fostului ministru și cu planul său B, ale cărui detalii au fost publicate recent de mass-media.

'Guvernul nu a avut niciun plan de Grexit, însă am cerut un plan de urgență Ministerului de Finanțe' pentru a face față amenințărilor unor cercuri europene care doreau la sfârșitul lunii iunie, în timpul întreruperii negocierilor dintre Atena și creditorii săi, ieșirea Greciei din zona euro, a precizat Alexis Tsipras, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel