Alexei Navalnîi spune că se încearcă îmbolnăvirea lui cu gripă
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 31 ian 2023, 10:49
WhatsApp
Fotografie de la RODNAE Productions, Pexels
Fotografie de la RODNAE Productions, Pexels
Disidentul rus Alexei Navalnîi, încă în penitenciar, acuză că se încearcă îmbolnăvirea sa intenţionată. 

 Aleksei Navalnîi a anunţat că în penitenciar au fost comise noi încercări de a-l infecta cu gripă. Colegul său de carceră a fost trimis la unitatea medicală din penitenciar pentru a cincea oară şi a revenit. Pe canalul de Telegram al lui Aleksei Navalnîi a apărut o postare în care se susţine că colegul de celulă al politicianului a fost trimis la unitatea medicală pentru a cincea oară, pe parcursul unei zile, revenind în celulă de fiecare dată. Potrivit lui Navalnîi, în acest mod administraţia închisorii încearcă să-l molipsească pe el de gripă. La începutul lunii ianuarie, Navalnîi a anunţat pentru prima dată că colegul său de celulă a fost luat din celulă şi plasat în unitatea medicală a centrului de detenţie plină de pacienţi bolnavi cu gripă şi a revenit în celulă a doua zi. La rândul său, avocatul politicianului, Vadim Kobzev, a declarat că Navalnîi se afla în celulă 'cu febră, frison şi tuse'.

Soţia lui Navalnîi, Iulia, a acuzat administraţia închisorii că a refuzat să-l trateze pe soţul ei. Sute de medici ruşi au semnat o scrisoare deschisă, prin care cer 'încetarea hărţuirii' lui Navalnîi. La mijlocul lunii ianuarie, Kobzev a spus că politicianul a primit antibiotice, iar starea sa 'a încetat să se agraveze'.

Navalnîi, trimis din nou la carceră

De la începutul lunii august 2022, administraţia penitenciarului IK-6 din regiunea Vladimir l-a plasat pe Aleksei Navalnîi la carceră de 11 ori (ultima dată când s-a întâmplat a fost pe 25 ianuarie, politicianul a primit opt zile de executare în celula de carceră). În perioada de şase luni, Navalnîi a petrecut mai mult de o sută de zile într-o celulă de carceră. Asociaţii lui Navalnîi au prezentat o listă a angajaţilor centrului de detenţie, care, potrivit acestora, îl trimit pe politician la carceră şi 'fac insuportabile' condiţiile sale de detenţie. În plus, echipa lui Navalnîi a lansat o campanie în luna ianuarie pentru a coordona 'eforturile oamenilor din întreaga lume' pentru a-l elibera pe politicianul rus, scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?