Alexei Navalnîi spune că se încearcă îmbolnăvirea lui cu gripă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la RODNAE Productions, Pexels
Fotografie de la RODNAE Productions, Pexels
Disidentul rus Alexei Navalnîi, încă în penitenciar, acuză că se încearcă îmbolnăvirea sa intenţionată. 

 Aleksei Navalnîi a anunţat că în penitenciar au fost comise noi încercări de a-l infecta cu gripă. Colegul său de carceră a fost trimis la unitatea medicală din penitenciar pentru a cincea oară şi a revenit. Pe canalul de Telegram al lui Aleksei Navalnîi a apărut o postare în care se susţine că colegul de celulă al politicianului a fost trimis la unitatea medicală pentru a cincea oară, pe parcursul unei zile, revenind în celulă de fiecare dată. Potrivit lui Navalnîi, în acest mod administraţia închisorii încearcă să-l molipsească pe el de gripă. La începutul lunii ianuarie, Navalnîi a anunţat pentru prima dată că colegul său de celulă a fost luat din celulă şi plasat în unitatea medicală a centrului de detenţie plină de pacienţi bolnavi cu gripă şi a revenit în celulă a doua zi. La rândul său, avocatul politicianului, Vadim Kobzev, a declarat că Navalnîi se afla în celulă 'cu febră, frison şi tuse'.

Soţia lui Navalnîi, Iulia, a acuzat administraţia închisorii că a refuzat să-l trateze pe soţul ei. Sute de medici ruşi au semnat o scrisoare deschisă, prin care cer 'încetarea hărţuirii' lui Navalnîi. La mijlocul lunii ianuarie, Kobzev a spus că politicianul a primit antibiotice, iar starea sa 'a încetat să se agraveze'.

Navalnîi, trimis din nou la carceră

De la începutul lunii august 2022, administraţia penitenciarului IK-6 din regiunea Vladimir l-a plasat pe Aleksei Navalnîi la carceră de 11 ori (ultima dată când s-a întâmplat a fost pe 25 ianuarie, politicianul a primit opt zile de executare în celula de carceră). În perioada de şase luni, Navalnîi a petrecut mai mult de o sută de zile într-o celulă de carceră. Asociaţii lui Navalnîi au prezentat o listă a angajaţilor centrului de detenţie, care, potrivit acestora, îl trimit pe politician la carceră şi 'fac insuportabile' condiţiile sale de detenţie. În plus, echipa lui Navalnîi a lansat o campanie în luna ianuarie pentru a coordona 'eforturile oamenilor din întreaga lume' pentru a-l elibera pe politicianul rus, scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel