Alexei Navalnîi riscă 3,5 ani de închisoare. Autoritățile din Rusia confirmă faptul că el fost pus pe lista persoanelor urmărite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi riscă 3,5 ani de închisoare la revenirea sa în Moscova. Autoritățile din Rusia confirmă faptul că el fost pus pe lista persoanelor urmărite.

Departamentul Metropolitan al Serviciului Federal al Penitenciarelor din Rusia (FSIN) a confirmat faptul că opozantul Alexei Navalnîi a fost trecut pe lista persoanelor date în urmărire și că vor lua măsuri pentru a-l aresta, scrie Interfax.

Potrivit decretului FSIN, Navalnîi a „evitat supravegherea” în Germania după ce au fost lansate măsurile inițiale de căutare pe 27 noiembrie. FSIN îl acuză că nu s-a prezentat la biroul său din Moscova la sfârşitul anului trecut în legătură cu o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapidare. Documentul FSIN adaugă că „nu s-a putut stabili unde se află condamnatul”. Mandatul federal prevede ca persoana urmărită să fie reţinută imediat după ce se stabileşte locul în care se află.

Potrivit avocatului lui Navalnîi, acesta riscă 3,5 ani de închisoare. Confirmarea autorităților din Rusia vine la doar o zi după ce opozantul rus a anunțat că intenționează să se întoarcă la Moscova pe 17 ianuarie și că deja și-a luat un bilet de avion. Totuși, Avocatul său Vadim Kobzev, a precizat însă că este puțin probabil ca adăugarea lui Navalnîi pe lista persoanelor urmărite să-i afecteze planurile de a zbura duminică la Moscova, scrie The Moscow Times.

VEZI ȘI: Alexei Navalnîi anunță că se va întoarce în Rusia. “Nu-mi pasă ce vor face”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel