Alexei Navalnîi, arestat. Dan Dungaciu arată principala problemă a Rusiei: Ne putem aştepta la o confruntare cu SUA. Lucrurile se pot complica
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Alexei Navalnîi, arestat. Dan Dungaciu arată problema Rusiei
Alexei Navalnîi, arestat. Dan Dungaciu arată problema Rusiei
Analistul Dan Dungaciu a făcut mai multe precizări după ce Alexei Navalnîi a fost arestat la revenirea în Rusia. 

"Este un semn că autorităţile ruse sunt în oarecare defensivă. Pentru că situaţia evident nu le convine. Scenariul ideal pentru autorităţile ruse era ca Navalnîi să rămână în afara ţării. Rusia e un stat suficient de puternic ca să îşi controleze spaţiul intern. Un Navalnîi în afara Federaţiei Rusiei nu ar fi fost un pericol. Exact aşa s-a întâmplat cu Hodorkovski, care a fost arestat în 2003 când s-a întors din Germania. A fost trimis la închisoare pentru 10 ani că s-a întors în Rusia. Dacă rămânea în străinătate, nu era niciun fel de problemă. 

Problema pe care o are Federaţia Rusă de gestionat este relaţia cu statele europene şi cu SUA. Lucrurile se pot complica. Semnalul pe care viitoarea administraţie Biden l-a transmis este unul dur. Din acest punct de vedere, ne putem aştepta la o confruntare cu SUA. Europenii au vorbit, dar nu au acţionat. Problema Federaţiei Ruse este cum vor acţiona americanii", a declarat Dan Dungaciu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel