Alexei Navalnîi anunță că se va întoarce în Rusia. “Nu-mi pasă ce vor face”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Opozantul rus Alexei Navalnîi a anunțat că se va întoarce în Rusia pe 17 ianuarie. 

Opozantul rus Alexei Navalnîi a anunţat într-o postare pe Instagram că va reveni duminică, 17 ianuarie, în Rusia. Anunțul său vine după aproape cinci luni s-a aflat în Germania, acolo unde a plecat după ce a fost otrăvit. El susține că acum este complet refăcut şi consideră că este timpul să se întoarcă în Rusia, în pofida ameninţărilor de ordin penal care îl aşteaptă în ţara sa.

"Nu mi-am pus niciodată întrebarea dacă 'să revin sau nu' în Rusia. Pur şi simplu pentru că eu nu am plecat. M-am trezit în Germania, unde am ajuns cu un avion sanitar la reanimare dintr-un singur motiv: ei au încercat să mă ucidă. Am supraviețuit. Și acum Putin, care a ordonat uciderea mea, râde și le spune servitorilor săi să facă totul pentru a mă împiedica să mă întorc. Servitorii acționează ca de obicei: fabrică noi cauze penale împotriva mea. Dar nu-mi pasă ce vor face. Rusia este ţara mea, Moscova este oraşul meu şi îi simt lipsa.", a spus Navalnîi în mesajul său.

Navalnîi a anunțat că deja și-a cumpărat un bilet la avion, spre Rusia. Autorităţile ruse cer plasarea în detenţie a lui Navalnîi, acuzându-l că ar fi încălcat eliberarea condiţionată care i-a fost acordată după o condamnare în 2014. Amintim că potrivit testelor, criticul lui Putin a fost otrăvit cu Noviciok. Acestuia i s-a făcut brusc rău în timpul unui zbor din Siberia, pe 20 august, și a fost de atunci transferat în capitala Germaniei, Berlin, în stare de comă.  El a ieșit din comă la începutul lunii septembrie, iar de atunci a stat în Germania pentru a se recupera.

 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Алексей Навальный (@navalny)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel