Alexei Navalnîi a fost dus la centrul de detenție preventivă "Matrosskaia Tișina". În ce condiții este ținut opozantul rus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Alexei Navalnăi a fost dus blocul special al centrului de detenție "Matrosskaia Tișina".

Alexei Navalnăi a fost dus blocul special al centrului de detenție "Matrosskaia Tișina", a declarat pentru Interfax secretarul executiv al Comisiei de monitorizare publică din Moscova, Alexei Melnikov. Asta după ce un judecător din Moscova a ordonat luni plasarea în arest a opozantului rus pentru 30 de zile.

"Alexei Anatolievici Navalnîi a sosit la centrul federal de detenție preventivă "Matrosskaia Tișina", luni, 19 ianuarie la ora 21:00. Navalnîi le-a spus membrilor comisiei de monitorizare publică că nu există presiuni morale sau fizice asupra sa din partea personalului instituției.", a spus Melnikov.

Melnikov susține că Navalnîi beneficiază de condiții bune în detenție



Navalnîi este ținut în prezent într-o celulă cu trei paturi. El stă singur deoarece a fost plasat în carantina după întoarcerea din Germania. Potrivit lui Melnikov, în centrul de detenție preventivă, lui Navalnîi i s-au pus la dispoziție așternuturi, ustensilele necesare și i s-a dat și o trusă de igienă.

"El a cerut, de asemenea, să ofere rudelor sale o listă de lucruri de care are nevoie. Membrii comisiei vor transmite aceste informații rudelor sale", a spus Melnikov.

Celula în care este ținut Navalnîi este dotată cu frigider, fierbător electric și televizor. Există și apă fierbinte în celulă, potrivit lui Melnikov, care a ținut să precizeze aceste lucruri. Amintim că un judecător din Moscova a ordonat luni plasarea în arest a opozantului Alexei Navalnîi pentru 30 de zile, până la 15 februarie, la o zi după reţinerea acestuia la sosirea în capitala Rusiei. ONU şi state occidentale au cerut Rusiei să-l pună de îndată în libertate pe opozant, unele state cerând noi sancţiuni împotriva Moscovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel