Urmărește emisiunea live
Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
visinescu
visinescu
Torționarul Alexandru Vișinescu a  fost comandant, miercuri, de Curtea de Apel București,  la 20 de ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de crime împotriva umanității.  Acesta a fost comandantul penitenciarului de la Râmnicu Sărat.

Alexandru Visinescu este primul torţionar trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii. Anchetatorii susţin că, în perioada 1956-1963, când a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, i-a supus pe deţinuţii politici la rele tratamente, bătăi şi alte violenţe, i-a lipsit de hrană, medicamente şi asistenţă medicală. Zeci de supravieţuitori şi rude ai deţinuţilor politici au depus mărturii în instanţă împotriva sa.

Printre victimele lui Alexandru Vişinescu s-ar număra Corneliu Coposu, Ion Diaconescu şi Ion Mihalache, arată procurorii. Ei au început ancheta în iulie 2013, la o jumătate de secol de la comiterea faptelor.

Vișinescu urmează să fie ridicat din locuința sa din București pentru a fi dus în  arestul Poliției Capitalei sau direct într-unul dintre penitenciarele din Capitală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel