Alexandru Stănescu și-a dat demisia de la ANRE
Numirea lui Alexandru Stănescu în Comitetul de reglementare al ANRE a fost contestată de către USR, la Curtea Constituțională.
Alexandru Stănescu, fostul parlamentar propus de PSD ca membru în Comitetul de reglementare al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), şi-a anunţat demisia din această funcţie, notează Agerpres.
”Am înaintat în această dimineaţă Parlamentului demisia din funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE. Am luat această decizie pentru a mă putea dedica în continuare unor proiecte care îmi solicită întreaga implicare. Mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată”, a declarat Alexandru Stănescu, citat în comunicat. Acesta va fi eliberat din funcție începând cu data de 3 martie.
Reamintim că la momentul numirii lui Alexandru Stănescu, pentru funcția din cadrul ANRE, liderul PSD, Marcel Ciolacu a subliniat că experiența acestuia a contat în cazul propunerii venite din partea PSD. ”Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare”. Întrebat dacă toţi cei care nu au avut loc pe listele de la parlamentare se vor regăsi în funcţii în agenţii, Ciolacu susținea că este vorba de acei foşti parlamentari cu experienţă.
CCR amânase sesizarea în privința lui Stănescu pentru 16 martie
În perioada 2012 - 2020, Stănescu a fost parlamentar PSD, fiind vicepreşedinte şi apoi preşedinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor. În 14 decembrie, Alexandru Stănescu a fost ales de Parlament în funcţia de membru al Comitetului de reglementare al ANRE.
După numirea acestuia, USR a sesizat Curtea Constituţională a României. CCR a amânat de mai multe ori termenul privind discutarea sesizării. Ultimul termen stabilit era 16 martie.
Ministrul Energiei: România este dispusă să pună pe masă conducta BRUA, pentru a aduce în Europa gaze din Azerbaidjan
România este dispusă să pună pe masă conducta BRUA care poate fi o rută alternativă de aprovizionare pentru a aduce în Europa gaze din Azerbaidjan, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul Energiei, Virgil Popescu, înaintea sesiunii extraordinare a Consiliului Energie, conform Agerpres.
'Trebuie să nu mai depindem de o singură sursă majoră de aprovizionare, este nevoie să ne diversificăm sursele şi rutele de aprovizionare. România este dispusă să pună pe masă conducta BRUA, care a fost construită ca un proiect european şi care acum nu este utilizată la potenţialul pe care l-ar putea avea. BRUA poate fi o rută alternativă de aprovizionare pentru a aduce în Europa gaze din Azerbaidjan prin TANAP, TAP, coridorul sudic, coridorul vertical şi mai departe spre Europa de Est', a precizat ministrul Energiei. (Citește mai mult AICI)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News