Data publicării:

Alexandru Rafila tranșează discuția despre postul intermitent: Nu are legătură cu o nutriție rațională!

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Minitrul Alexandru Rafila a vorbit despre postul intermitent.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit la postul de televiziune România TV despre postul intermitent și adevăratele sale beneficii pentru sănătate.

„Așa, intermitent, să ai o zi în care să nu mănânci și să bei doar apă, nu mi se pare ceva rău. Dar nu mai mult. Eu nu cred că suntem construiți să mâncăm nici de atât de multe ori pe zi.

Adică, dacă mănânci de două ori pe zi, eu cred că este suficient. Eu nu am auzit care e argumentația asta, cum să nu mâncăm câteva zile, nu are legătură cu o nutriție rațională”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

Postul intermitent este o practică alimentară care implică cicluri de alimentare și de post (abținere de la alimente) într-un anumit interval de timp. Există mai multe modalități de a practica postul intermitent, cele mai comune incluzând:

1. Metoda 16/8: Acesta presupune un program zilnic în care poți consuma alimente timp de 8 ore și apoi postești pentru următoarele 16 ore.

2. Postul zilei alternate: În acest tip de post intermitent, alternanța zilelor în care mănânci liber cu zilele în care limitezi sever aportul caloric.

3. Postul cu o singură masă pe zi: Aceasta implică consumul unei singure mese pe zi, de obicei într-o fereastră de timp de aproximativ o oră, și postul restului zilei.

4. Postul periodic: Aici, te abții de la alimente timp de câteva zile în fiecare săptămână sau lunar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel