VIDEO/ Alexandru Rafila: Numărul cazurilor de COVID-19 din România va creşte din două motive
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila / Foto: gov.ro
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila / Foto: gov.ro
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că numărul infectărilor cu COVID-19 va creşte în România în perioada următoare şi a anunţat şi motivele. 

"Situația este următoarea, apropo de diversele acte normative pe care le-am elaborat la Guvern şi Ministerul Sănătăţii, în ce priveşte controlul acestei pandemii. 

Nu așteptăm pasivi ca oamenii să se îmbolnăvească şi să se interneze în spitale care devin supraaglomerate, ci am facilitat testarea în apropierea domiciliilor populaţiilor şi organizarea centrelor ambulatorii, dar şi trimiterea la spital doar a celor care au nevoie de acest tip de asistenţă medicală.

În prezent, peste 3.200 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu Casele judeţene de Asigurări de sănătate şi au început să testeze.

Ieri am avut probabil record de teste, am ajuns 90.000 de teste într-o zi. Vineri și săptămâna viitoare vom avea record de teste, probabil peste 100.000, și va crește numărul de persoane detectate", a declarat Rafila.

De asemenea, oficialul a spus că va creşte numărul persoanelor infectate, din două motive: "pentru că vorbim de o tulpină mai transmisibilă, dar cifrele sunt mult mai mari faţă de valurile anterioare, şi în alte ţări.

Alt motiv pentru care vor creşte cazurile e mărirea capacităţii de testare", a precizat Alexandru Rafila înainte de şedinţa de Guvern.

Rafila recunoaște, în fața Europei, că sistemul de sănătate România nu a fost pregătit de pandemie

Sistemul de sănătate din România nu a fost conceput și pregătit pentru a face față unei crize precum pandemia, spune Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, relatează Mediafax.

Alexandru Rafila a participat marți, alături de alți miniștri ai Sănătății din Uniunea Europeană, la lucrările Conferinței „Reziliența sistemelor de sănătate ale Uniunii pentru a promova cooperarea la scară europeană”. Evenimentul a fost organizat de Președinția franceză a Consiliului Uniunii Europene, în format videoconferință.

În intervenția sa, ministrul Alexandru Rafila a arătat că „pandemia ne-a reamintit fragilitatea unora dintre cele mai importante sisteme create de om, sistemele de sănătate. Sistemul de sănătate din România nu a fost conceput și pregătit pentru a face față unei crize precum pandemia de Covid-19”. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel