Data actualizării:
Data publicării:

Alexandru Rafila, informație ÎN PREMIERĂ despre testele rapide

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Viitorul deputat social-democrat, Alexandru Rafila, a oferit o informație importantă despre testele rapide de bună calitate. 

„În Uniunea Europeană și la OMS există un consens privind criteriile de calitate a acestor teste și cred că, mai degrabă, lucrul acesta ar fi trebuit reglementat ca să se poată vinde în România doar teste de bună calitate, cred că acesta ar trebui să fie principiul care ar trebui să fie în atenția autorităților. Mai mult, în perioada imediat următoare, o să vedeți o recomandare care apare din partea ECDC, pentru testele de bună calitate.

Toate testele de bună calitate care vor fi pozitive nu vor mai trebui să fie confirmate prin PCR. Este o informație oarecum în premieră”, a transmis Alexandru Rafila, la Antena 3.

Totuși, există și un lucru negativ la testele rapide

 

„[Rezultatele] vin în 15 minute, dar trebuie să știți adevărul, eu întotdeauna am spus că o să spun adevărul. Aceste teste dau un rezultat pozitiv doar dacă pacientul are o încărcătură virală mare. De obicei, persoanele simptomatice au testul pozitiv. Persoanele asimptomatice, care au o încărcătură virală mică, din păcate au test negativ la teste acestea rapide pentru anticorpi”, a adăugat Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel