Alexandru Rafila îi dă REPLICA primarului din Brăila: ATENȚIE! De la "Republica din Ploiești", la "orașul LIBER de mască"
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Medicul Alexandru Rafila i-a dat replica primarului din Brăila care pune la îndoială purtarea măștii, în contextul COVID-19. 

"Victorie! Fără mască în Brăila! Garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectăm?", a fost mesajul primarului din Brăila. 

"Da, eu în garantez acest lucru, că dacă poartă masca, corect, pentru că acest lucru lipsește din declarația domnului primar... dacă va purta masca corect nu se va infecta! Îi garantez acest lucru, dar acest exemplu trebuie urmat de toată lumea, iar această declarație de independeță... E o declarație de independență în Brăila, cum se discuta la un moment dat despre "Republica din Ploiești", acum văd că discutăm despre "orașul liber de mască", cred că nu este potrivită și pune în pericol sănătatea publică. Nu putem ca și persoane care reprezintă comunitatea să creem confuzie. 

Țările care reușesc și au reușit să țină lucrurile sub control, sunt cele în care cetățenii au încredere în autorități și respectă regulile, e foarte simplu (...) Atenție! Utilizare măștii reduce riscul cu până la 90%.

În mod clar, putem să-i explicăm domnului primar, OMS are filmulețe demonstrative care arată de ce nu se transmite virusul atunci când putăm masca!", a spus Alexandru Rafila, la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel