Data publicării:

Alexandru Muraru: Planul Rusiei din Moldova este de fapt planul Rusiei pregătit pentru România

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Deputatul liberal Alexandru Muraru a vorbit despre alegerile din Republica Moldova, dar și despre "planul Rusiei".

Deputatul liberal Alexandru Muraru susține că "planul Rusiei din Moldova este de fapt planul Rusiei pregătit pentru România la alegerile de peste câteva săptămâni". 

"Planul Rusiei din Moldova este de fapt planul Rusiei pregătit pentru România la alegerile de peste câteva săptămâni: intrarea lui Simion în turul 2 este pregătirea pentru referendum de scoatere a României din UE. Complicitatea PSD devine acum o acțiune anti națională! Rezultatul referendumului din Republica Moldova ne arată cum partide precum AUR și alte grupări care alimentează ura, manipularea, clivajele și falsele narațiuni ne pot îndepărta de Europa. Numitorul comun al acestor formațiuni este ura față de Occident. Iar ura față de Occident este cea mai anti-patriotică ideea posibilă. Aceste forțe, sprijinite din umbră de propaganda rusă, ne pot duce pe un drum periculos.

Dacă AUR ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, să nu ne facem iluzii: în doar doi ani, ar putea forța un referendum pentru scoaterea României din Uniunea Europeană. Complicitatea dintre PSD și AUR este o amenințare directă la adresa stabilității țării noastre și a viitorului nostru european. Ciolacu și Simion lucrează împreună pentru a slăbi democrația și pentru a pune în pericol viitorul copiilor noștri. Dacă permitem acestor minciuni să prindă rădăcini și în România, ne vom trezi curând în fața unei alegeri imposibile: Europa sau un regim autoritar. România trebuie să rămână fermă pe drumul său european și democratic. Nu putem lăsa partida pro-rusă să ne fure viitorul!", a scris Alexandru Muraru pe pagina sa de Facebook.

Rezultate alegeri Moldova 2024 - prezidențiale și referendum

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Maia Sandu, care acum candidează pentru un nou mandat, are un avans de 15 puncte procentuale în faţa socialistului Alexandr Stoianoglo, în urma primului tur al alegerilor prezidenţiale, care s-au desfăşurat duminică, transmite Agerpres.

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală după numărarea voturilor din 98.15% din totalul celor 2.219 secţii de votare, Maia Sandu, care este susţinută de Partidul Acţiune şi Solidaritate, aflat la guvernare, a întrunit 41.83% din sufragii (633.403 voturi), în timp ce candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, Alexandr Stoianoglo, a obţinut 26.40% (399.740 voturi), transmite Agerpres.

Pe locul al treilea s-a clasat candidatul formaţiunii politice "Partidul Nostru", Renato Usatîi, cu 13.75% (208.257 voturi). Vezi mai mult AICI.

Ceilalţi candidaţi au obţinut: Irina Vlah (independent) 5.47% (82.809 voturi), Victoria Furtună (independent) 4.53% (68,562 voturi), Vasile Tarlev 3.23% (48.967 voturi), Ion Chicu 2.09% (31.614 voturi), Octavian Ţîcu 0.92% (14.006 voturi), Andrei Năstase 0.65% (9.769 voturi), Natalia Morari 0.62% (9.371 voturi) şi Tudor Ulianovschi 0.52% (7.913 voturi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel