Update: Poliția Capitalei confirmă că Alexandru Mazăre s-a predat
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 10 mai 2022, 18:56
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, s-a predat în această seară.

Update: 

Poliția Capitalei a confirmat într-un comunicat de presă că Alexandru Mazăre s-a predat:

”Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentința definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, un bărbat de 50 de ani, din județul Constanța, s-a prezentat la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale. După îndeplinirea formalităților necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea încarcerării”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Știre inițială

Potrivit Realitatea Plus, Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, s-a predat în această seară.

Acesta fusese dat în urmărire națională

Condamnat la trei ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale, a fost dat în urmărire națională, după ce polițiștii nu l-au găsit acasă.

„Condamnă pe inculpatul Mazăre Alexandru (......) la pedeapsa de 3 ani închisoare și interzicerea drepturilor (...) pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii (...) și condamnarea inculpatului Mazăre Alexandru la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală. În baza art. 33 lit. a raportat la art. 34 lit. d C.pen. anterior, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare și 5.000 lei amendă penală”, arăta decizia ÎCCJ.

De asemenea, instanța a decis confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro în echivalent în lei, la cursul BNR de la data plății și a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de 80.000 de euro.

În cazul fostului primar PSD al Constanței, Radu Mazăre, dar și a lui Avraham Morgenstern, judecătorii au decis încetarea procesului penal.

Dosarul în care a fost condamnat Alexandru Mazăre vizează Campusul de locuințe sociale Henri Coandă din Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?