Alexandru Brad, unul dintre marii profesori ai generațiilor de jurnaliști, a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Alexandru Brad, fost profesor al Facultății de Ziaristică, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, la numai câteva zile  de la decesul fratelui acestuia, diplomatul și scriitorul Ion Brad.

Alexandru Brad a studiat la Târnăveni și a făcut cursurile Școlii Profesionale de Meserii (1952-1954). A colaborat la ziarul Tractorul din Brașov, cu diverse reportaje și poezii (1956).

În perioada stagiului militar (1958-1960) a publicat și la Luceafărul sau Înainte. A ajuns apoi conferențiar la Facultatea de Ziaristică a Academiei de Științe Social-Politice din anul 1978, unde a îndrumat destinele a zeci de viitori jurnaliști, care s-au remarcat în pwrioada post-decembristă.

După 1989 a lucrat la ziarul Satul românesc, Dimineața, iar din 1993 a condus revista Agricultura. A fost membru al Uniunii Scriitorilor. La propunerea ministrului culturii și cultelor a primit din partea președintelui României ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Promoția 1989 a Facultății de Ziaristică îi aduce un ultim omagiu celui care le-a fost profesor și prieten, ALEXANDRU BRAD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel