Alexandru Arșinel, din nou în spital. Dr. Adrian Marinescu, Matei Balș: La o persoană vulnerabilă eficiența vaccinului poate fi mai redusă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Adrian Marinescu, directorul medical Institutului Clinic „Matei Balș”, a vorbit despre starea de sănătate a actorului Alexandru Arșinel, internat din nou la spital. 

Actorul Alexandru Arșinel a fost reinternat ieri de urgență la Institutul Clinic „Matei Balș”, la doar câteva zile după ce a fost externat. 

VEZI ȘI: Alexandru Arșinel, internat din nou în spital

"Nu este vorba despre o reinternare, ci este vorba despre aceeași internare. Lucrurile trebuie privite în felul următor: în primul rând, o persoană vulnerabilă, adică acel care are o anumită vârstă și are și afecțiuni cronice, trebuie să luăm în calcul că eficiența vaccinului poate fi mai redusă, față de cei care sunt cu o imunitate normală. Acesta este primul aspect. În momentul în care mă vaccinez sigur că probabilitatea de a mă infecta este mai mică, dar nu înseamnă că nu există, și acest lucru este demonstrat de studii.

Ce este mai important este ca atunci când sunt vaccinat și mă infectez totuși, să fie o formă mai ușoară față de ceea ce s-ar întâmpla dacă m-aș infecta fără vaccinare. Gândiți-vă că persoanele care au probleme de sănătate asociate, au din păcate un risc mare de a face o formă critică, să ajungă la ATI. De aici aș pleca și aș nuanța lucrurile în acest fel.", a declarat Adrian Marinescu la RealitateaPlus.

În 2013, Alexandru Arșinel a trecut printr-un transplant rinichi și, patru ani mai târziu, a suferit o intervenție chirurgicală ca urmare a unui infarct. Actorul s-a vaccinat împotriva COVID-19 în urmă cu două luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel