Alexandra Vasile, din trupa Dolls, profesoară de dans: “Am început cu 3 copii”
Data publicării:
Autor: Dana Popa
WhatsApp
Acum 8 ani făcea furori în trupa Dolls și era foarte bună la coregrafie. Între timp s-a lăsat de muzică și și-a deschis propria sală de dans. 

Lucrează cu peste 250 de copii, organizează concursuri de dans cu peste 1000 de copii și își dorește să se perfecționeze în domeniu. A  început cu 3 cursanți și acum abia mai face față. Alexandra Vasile, fosta componentă a trupei Dolls, ne-a mărturisit cum a ajuns la performanță, dar și  care sunt cele mai preferate stiluri de dans ale momentului.

 (oar_w460)

- Ai făcut muzică și ai cântat în trupă Dolls! Cum a fost această experiență, cât timp a durat și de când nu mai cânți cu Dolls?

Trupa Dolls rămâne în sufletul meu ca o perioadă de adolescență foarte frumoasă. Am îmbinat muzică cu dansul, erau coregrafii foarte complexe la fiecare melodie. A durat aproximativ jumătate de an, dar totul foarte intens, în fiecare weekend aveam evenimente. De 8 ani nu mai cânt. De când fiecare component a trupei a luat-o pe drumul ei, iar eu am luat drumul artei și de a inspira copiilor dorința de a dansa.                  

- Ai rămas în continuare în zona artistică și ți-ai deschis o școală de dans…

Da, am 5 locații deschide în București și nu a fost ușor, în Pantelimon, Colentina, Eroii Revoluției, Militari și Timpuri Noi. Am început cu 3 copii, acum 7 ani, m-am implicat cu mult suflet în tot ceea ce fac cu copiii la sală. Alerg de la o sală la alta să îi văd  pe toți copiii cum se descurcă si unde e nevoie mai intervin.  În prezent am peste 250 de copii înscriși, cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani. Eu personal lucrez cu copiii tot de la vârsta de 16 ani. În anii facultății am decis să îmi deschid școala de dans Show Dance Art. La început, abonamentul era 75 lei, acum este 130 lei, un preț accesibil sper, pentru toată lumea.

(oar_w460)

(oar_w460)

- Predai și tu?

Eu mă implic în tot, în funcție de timpul disponibil, în mod special în momentele de coregrafie pentru spectacole.

- Ce stiluri de dans caută copiii? Ce preferințe au?

Fetele, de regulă, își doresc să facă balet și dans modern. În schimb, băieții preferă street dance foarte mult. Deja domnișoarele au început să ceară și dans contemporan.

- Arăți foarte bine și ești foarte tânără. Cum te descurci cu toate?

Mulțumesc, țin foarte mult la felul cum arăt, am grijă de mine. Sunt o persoană foarte energică și atunci când îmi place ce fac, o fac cu mare drag. E o binecuvântare că sunt mamă, o onoare că sunt soție și o plăcere  că sunt coregraf/profesor și lucrez cu acești minunați copii. Cu multă răbdare, pasiune și  devotament le fac pe toate.    

- Ai un băiețel de 3 ani. Își dorești să facă și el dansuri?

Îmi doresc pentru el tot ceea ce își dorește el și ce îl face fericit. Am zis că încercam mai multe activități. L-am dus la sală cu mine de mic, dar încă nu vrea să stea la sală cu altă profesoară, trebuie să fiu și eu prezentă. Când îmi iau copiii de la cursuri în brațe este foarte gelos, pentru el mami este doar a lui. Vom merge în toamnă la grădiniță și sigur se vor schimba multe.  

  (oar_w460)

(oar_w460)

- Te-ai gândit să te reapuci de muzică?

Da! Chiar de mai multe ori și cred că urmează să o  fac. Poate vă voi surprinde curând cu o nouă piesă.

- Ce show-uri de dans mai pregătești?

Chiar azi, pe 13 iunie, am organizat un spectacol mare de dans al școlii Show Dance Art, la Teatrul Elisabeta. Fiecare grupă de copii (de la 3, la 16 ani) din cele cinci locații din București va susține câte două momente artistice și vor arată ce au lucrat la sală din ianuarie și până acum. Copiii au pregătit de la stiluri de dans precum folclor național/internațional, la dans  contemporan, street dance, balet, dans sportiv, majorete etc. Încă am mari emoții pentru că urmează să înceapă spectacolul!

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel