Data actualizării:
Data publicării:

Alexandra Tamaș, EFPIA: Ne imaginăm un viitor fără boli precum diabet, cancer, Alzheimer. Contribuția medicamentelor de ultimă generație în domeniul sănătății, de necontestat

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Susra Foto: Arpim Innovation Forum
Susra Foto: Arpim Innovation Forum
Alexandra Tamaș, EFPIA, a prezentat progresul atins de medicina europeană din ultimii ani.

Alexandra Tamaș, director de afaceri publice al Federației Europene a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA), a participat la conferința  ”Sănătatea românilor între speranțe, provocări, investiții și inovație”. 

EFPIA reprezintă la nivel European industria Pharma care descoperă și dezvoltă medicamente de ultimă generație, iar Alexandra Tamaș a discutat în cadrul evenimentului despre progresul atins în ultimii ani. Conform acesteia ”privim cu multă speranță la progresul medicinei și la medicamentele ce sunt în fază de cercetare și ne imaginăm un viitor fără boli precum diabet, cancer, Alzheimer.”

”Pe de altă parte, vedem cum cercetarea medicală se extinde puternic în alte zone ale lumii și scade încet în Europa. Pacienții europeni riscă să rămână în urma celor din America sau China. Vedem o scădere cu 25% a investițiilor în cercetare și dezvoltare în Europa, în ultimii 20 de ani, în timp ce în China sunt de trei ori mai multe studii clinice pentru terapii avansate” a mai spus reprezentanta EFPIA. 

Europa o să reușească să-și recâștige locul fruntaș în cercetarea de medicamente de ultimă generație, odată cu reforma legislației farmaceutice europene. (...) Contribuția medicamentelor de ultimă generație în domeniul sănătății e de necontestat. Datorită tratamentelor rata mortalității cauzate de HIV a scăzut cu 80%. Din anii 80’ până în prezent decesele cauzate de cancer au scăzut cu 20%. Inovația a însemnat vindecare pentru 95% din pacienții cu Hepatita C”, a mai declarat Alexandra Tamaș.

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel