Alexandra Stan, mai hotărâtă ca oricând să-şi învingă boala: "Ok, bun, eu nu fac cancer!"
Alexandra Stan a descoperit recent că suferă de o boală autoimună. Cântăreața s-a destăinuit, fără cenzură, în cadrul podcastului lui Mihai Morar, Fain și Simplu. Spune că va face tot ce-i stă în putinţă ca să se facă bine.
Alexandra Stan a spus că suferă de Tiroidită Hashimoto, o afecțiune în care sistemul imunitar atacă tiroida. Aceasta a spus că imediat după ce a stat de vorbă cu medicul, a simţit nevoia să facă schimbări radicale în viața ei: a eliminat tot ce era negative și toxic, de la alimente şi obiceiuri până la oameni şi relaţii.
„Eu nu fac cancer!”
„Doctorul mi-a spus că depunerile pe care le aveam eu de calcitonină, care este un hormon, sunt foarte rare, că de obicei apar doar în cazul unui cancer. Am zis: „Ok, bun, eu nu fac cancer! În momentul ăsta tai tot ce e negativ și toxic în viața mea!”’, a povestit Alexandra Stan în podcastul lui Morar.
A fost căsătorită timp de 3 luni
Noul diagnostic nu este singurul aspect negativ din viața artistei. Alexandra a mai povestit că, înainte de a afla despre boală, a mai trecut printr-o perioadă dificilă. A divorțat de soțul său, după doar trei luni de la căsătorie. Motivul despărțirii atât de rapide a fost faptul că se certau foarte des. „Momentul în care mi-am dat seama că nu e ok cu el, asta era înainte să aflu de boală, a fost când ne-am întors de la Mănăstirea Nechit. (…) Când am ieșit pe ușa mănăstirii el a început să facă niște crize foarte nasoale. (…) Nu știu exact de ce avea nevoie. Avea și el niște probleme”, a completat Alexandra Stan.
“M-am îmbolnăvit de glandă pentru că nu am mâncat”
Perioada cât a participat la Survivor, în 2021, a fost foarte dificilă pentru Alexandra Stan și se pare că acesta a fost momentul în care i s-a declanșat boala. Stresul şi mesele neregulate i-au creat probleme de sănătate. „Aveam probleme cu glanda. Eu m-am îmbolnăvit de glandă, pentru că nu am mâncat și din cauza stresului. Am Tiroidită Hashimoto, este o boală autoimună, creierul meu produce anticorpi care distrug hormonii pe care îi produce glanda. Asta se întâmplă dacă ești stresat sau îți scade imunitatea. Fiecare organ din corpul nostru și fiecare boală are un fundament, sunt psihosomatice, se somatizează în funcție de problemele emoționale, de traumele pe care le-ai avut. Aici (n.r. în zona tiroidei) este chackra comunicării, vorbirii”, a mai declarat Alexandra Stan în prezenţa lui Mihai Morar, potrivit viva.ro.
Boala Hashimoto este de 4 până la 10 ori mai frecventă în rândul femeilor decât al bărbaţilor. Deşi tulburarea poate fi dezvoltată în adolescenţă sau în prima parte a vieţii adulte, apare mai des la femeile cu vârsta cuprinsă între 30 şi 50 de ani. Riscul ca o persoană să sufere de boala Hashimoto creşte dacă alţi membri ai familiei au această tulburare. De asemenea, posibilitatea de a dezvolta tiroidita cronică limfocitară este mai mare în cazul persoanelor care suferă de alte tulburări autoimune ca diabet de tip I sau boala Addison, o afecţiune a glandelor suprarenale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News