Alexandra Predescu, argint pentru România la Europenele de juniori la spadă
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Alexandra Predescu, medaliată cu argint în proba de spadă la Europenele de juniori. foto: FR Scrimă
Alexandra Predescu, medaliată cu argint în proba de spadă la Europenele de juniori. foto: FR Scrimă
Alexandra Predescu, medaliată cu argint în proba de spadă la Europenele de juniori.

Sportiva română Alexandra Predescu a cucerit, miercuri, medalia de argint în proba feminină de spadă a junioarelor, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Soci (Rusia), potrivit site-ului Federaţiei Române de Scrimă.

Predescu (CSA Steaua), campioană mondială de cadete în urmă cu trei ani, la Taşkent, a fost învinsă în finală de italianca Federica Isola, cu 15-6. În primul tur, Predescu a învins-o pe Paula Lopez de la Pena (Spania) cu 15-12, în turul al doilea a trecut de rusoaica Kristina Iasinskaia, cu 15-14, în optimi a dispus de colega sa de club Denisa Barosan cu 15-5, în sferturi a câştigat în faţa italiencei Beatrice Cagnin, cu 14-9, iar în semifinale s-a impus în faţa suedezei Elvira Martensson cu 15-13.

Denisa Barosan (CSA Steaua) a ocupat locul 15, Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureş) s-a clasat pe locul 32, iar Bianca Benea (CSM Oradea) a terminat pe locul 33. Elvira Martensson şi franţuzoaica Aliya Bayram au cucerit medaliile de bronz.

În proba masculină de sabie a juniorilor, George Dragomir (CSM Unirea Slobozia) a ocupat locul 8, după ce a pierdut în sferturi în faţa francezului Sebastien Patrice cu 10-15. Rareş Ailinca (CSM Braşov) a terminat pe locul 38, Răzvan Stănescu (CSM Unirea Slobozia) s-a clasat pe locul 44, iar Răzvan Ursachi (CSM Iaşi), pe locul 50.

[citeste si]

Francezul Maxime Pianfetti a cucerit aurul, argintul a revenit compatriotului său Sebastien Patrice, iar medaliile de bronz au fost adjudecate de Konstantin Lohanov (Rusia) şi Alberto Arpino (Italia).

România a cucerit trei medalii de bronz la cadeţi, toate pe echipe, obţinute la spadă feminin, în componenţa Mihaela Leonte (CSS Quarto), Andrada Ghica (ACS Stesial), Talida Enache (CS UNEFS) şi Claudia Durău (LPS Craiova), antrenate de Marcela Mincu şi Alina Ciuculescu, la sabie masculin, prin Rareş Ailinca (CSM Braşov), Andrei Păştin (CS Dinamo), Elton Dincă (CS Riposta) şi Alexandru Zmău (CSM Iaşi), antrenaţi de Rareş Dumitrescu, şi la floretă feminin, prin Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA Bucureşti), Andreea Gheorghe (CSA Steaua) şi Karina Vasile (ACS Balestra), antrenate de Florin Gheorghe.

Joi sunt programate probele de spadă masculin şi floretă feminin. AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel