Alex Găvan, alpinist și activist, la DC News: V-o zic DIRECT! Am fost prea diplomat până acum
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Facebook Alex Gavan
Foto: Facebook Alex Gavan
Alex Găvan, alpinist și activist de mediu, a vorbit despre Inspectorul Pădurii, indicând elementul important care lipsește în continuare.

„Tot vorbim de calitatea aerului din București și încă nu s-a vorbit atât de mult despre cum virusul este accentuat de poluare. Am efectiv impresia că nu vedem pădurea de copaci, după cum spun românii. Poate că am fost prea diplomat până acum, să vă zic altfel. Pădurea înseamnă oxigen, lipsa lui înseamnă lipsa vieții. Lipsa pădurii înseamnă lipsa vieții. Suntem în infringement pe calitatea aerului din București. Când vorbim acum, ne tăiem tocmai sursa oxigenului, adică pădurile din jurul Bucureștiului.

V-am dat cifrele din 2017. De ce nu vi le-am dat pe cele din 2020? Pentru că, de două săptămâni, cu participarea extraordinară a unui om pe care îl respect extrem de tare, Bogdan Nicu, cel care a gândit un sistem vizionar de a administra cât mai bine partea de tăiere de păduri, s-a repus în funcțiune Inspectorul Pădurii. Dar, în momentul de față, în Inspectorul Pădurii, se văd doar avize de transport al lemnului. Lucrurile importante, de genul unde se petrec tăierile în 2020, nu se pot vedea. Cu alte cuvinte, dacă eu intru acum pe Inspectorul Pădurii și încerc să văd dacă tăierile din spatele casei mele sunt legale sau nu, acest lucru nu se poate", a spus Alex Găvan, alpinist și activist de mediu.

„Faptul că s-a repus în funcție e un lucru absolut de salutat, dar îi lipsesc încă niște chestiuni esențiale, și asta nu pentru că ele nu există sau nu au fost gândite de Bogdan, echipa lui, ci pentru că, pur și simplu, nu li se dă drumul din interiorul sistemului. Este o problemă de voință!", a explicat Alex Găvan.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului „Calitatea aerului în România! Investițiile de mediu, prioritate în actuala criză a coronavirusului", organizat, pe 19 mai, de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical și DC Business.

Puteți trimite întrebările sau sesizările legate de calitatea aerului din localitatea dumneavoastră pe SMS sau WhatsApp la nr. 0772264642.

Calitatea aerului în România! Investițiile de mediu, prioritate în actuala criză a coronavirusului

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel