România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 02 dec 2019 / 18:41
Alex Coita și Ilan Laufer pregătesc un PROIECT DE ȚARĂ! Premieră în România: ”Salt către zona statelor bogate”
Alex Coita
Alex Coita și Ilan Laufer au anunțat, chiar de 1 Decembrie, lansarea unui nou proiect politic. În exclusivitate pentru DCNews, Alex Coita a dezvăluit următorul pas.

„De Ziua Națională, vreau să transmit un mesaj tuturor românilor care cred în viitorul acestei țări binecuvântate, care sunt dezamăgiți și sătui de lozinci, de ipocrizie, de adevăruri trunchiate, de lipsa unei viziuni și de promovarea unor interese meschine. Este un mesaj pe care mulți dintre voi îl așteaptă de luni bune. Am decis să fondez o nouă mișcare politică care se adresează tuturor oamenilor onești, patrioți și lucizi care vor să ofere un viitor mai bun acestei țări", a anunțat, pe 1 decembrie, Alex Coita în mediul online.

Contactat de DCNews, luni, Alex Coita a oferit informații în exclusivitate privind proiectul politic din care face parte și Ilan Laufer: „Construcția noastră reprezintă un proiect politic de centru, de orientare social-liberală, care își propune să devină un factor integrator pe scena politică românească. Ne adresăm tuturor românilor care sunt dezamăgiți de lipsa de idei și de proiecte pentru România.

Luptăm pentru a vindeca societatea românească de ură și dezbinare. Credem că energia românilor trebuie folosită pentru a ne uni în jurul unui proiect de țară, care să aducă beneficii tangibile oamenilor.

Respingem extremismul și lozincile și luptăm pentru a promova adevăratul patriotism, conturat în jurul ideii că România va conta în Europa și în lume, cât timp fiecare dintre noi își aduce contribuția la construcția unei Românii mai bune.

Afirmăm că România este parte integrantă a comunității democrațiilor europene și euroatlantice și ne dorim ca țara noastră să fie un jucător important, respectat și vizibil, în rândul partenerilor săi. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă vom ști să stăm pe propriile picioare, să ne rezolvăm singuri problemele să ne facem temele temeinic, să ne susținem interesul și să ne impunem ca actor important, capabil să ofere mai mult partenerilor, dar hotărât să și negocieze mai mult. Trebuie să avem ambiția ca România să ajungă în primele zece țări ca pondere economică din Uniunea Europeană, iar românii să aibă un nivel de trai comparabil cu cel al statelor occidentale."

Proiect de țară, lansat în dezbatere publică

 

Alex Coita a dezvăluit că, în curând, va fi lansat în dezbatere publică un proiect de țară ce va cuprinde mai multe direcții. „În momentul de față, pregătim un proiect de țară pe care îl vom lansa în dezbatere publică în următoarele săptămâni. România nu are astăzi un astfel de proiect. Este un lucru pe care românii îl așteaptă de cinci ani de zile și fără de care nu putem să facem saltul către zona statelor bogate, spre care aspirăm. Întrebarea la care actuala clasă politică nu a răspuns, și pe care noi dorim să o abordăm, este cum să depășim nivelul de stat periferic, cum să devenim un pol de democrație și de prosperitate pentru regiunea noastră, dar și la nivelul UE în ansamblu.

Proiectul de țară va include mai multe direcții concrete pe care trebuie să le abordăm urgent.

Prima o constituie evitarea unei situații economice de criză. Este esențial să acționăm cu responsabilitate și competență pentru a nu scăpa de sub control finanțele țării, cursul de schimb și ratele românilor la bănci. Nu vrem ca românii să intre împovărați în sărbători și, mai mult, nu dorim să avem o nouă perioadă de austeritate.

A doua direcție o constituie Diaspora, care este parte integrantă a națiunii române și de care avem nevoie de un proiect național pentru a ne putea reîntregi și a putea valorifica imensul potențial uman al celor plecați în străinătate. Diaspora este parte integrantă a țării, sunt milioane de oameni cărora trebuie să le creăm condițiile pentru a reveni în țară și pentru a contribui la dezvoltarea și prosperitatea României. Emigrația este o criză națională și trebuie luate măsuri urgente pentru a începe procesul de repatriere și reintegrare a românilor plecați.

Alte proiecte vor viza renașterea capitalului românesc, în paralel cu renegocierea pactului cu investitorii strategici pentru a oferi beneficii mai mari ambelor părți. România trebuie să treacă în categoria țărilor dezvoltate, iar pentru asta avem nevoie atât de un capital autohton solid, cât și de investitori străini care să gândească pe termen lung și să contribuie la dezvoltarea durabilă a țării.

Un alt proiect se referă la rezolvarea problemei sărăciei în România. Resursele acestei țări trebuie să ajungă pentru toți românii. În urma consultării românilor din țară si din străinătate, am ajuns la convingerea că bunăstarea românilor nu se poate negocia. România va fi o țară dezvoltată atunci când vom putea asigura oricui un venit minim de 1.000 de euro. Ne vom lupta ca acest prag să fie atins până în anul 2030", a precizat Alex Coita.

„Nu în ultimul rând", a continuat acesta, „vom milita pentru un stat de drept modern, care să se sprijine pe instituții solide și cu adevărat independente. Obiectivul principal al statului de drept trebuie să fie garantarea libertăților și protejarea fiecărui cetățean, în egală măsură, fără favoritisme, fără abuzuri", a precizat Alex Coita pentru DCNews.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro