Alex Coita, analiză la rece după conferința lui Iohannis: Îmi pare rău să o spun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alex Coita
Alex Coita
Alex Coita a reacționat în contextul conferinței de presă susținută de Klaus Iohannis miercuri seară.

„Greu de urmărit conferința de presă a candidatului Iohannis. Cu toate acestea voi încerca o analiză fără emoție, la rece, privind semnificațiile pentru România al acestui moment mort.

Cei cinci ani de mandat și-au lăsat o amprentă urâtă asupra președintelui în funcție. Dacă în prima parte a a mandatului a gestionat prost victoria și a fost la originea eșecului PNL din 2016, în a doua parte a avut de înfruntat un PSD puternic legitimat, resurgent și militant, care l-a scos puternic pe președinte din zona de confort.

Dincolo de întâlniri bilaterale de impact, nici în politica externă Klaus Iohannis nu a avut succese notabile. În cei cinci ani de mandat, departe de a fi un președinte arbitru, Iohannis a prezidat peste adâncirea fracturilor din interiorul societății și peste o continuă fragilizare a mediului instituțional.

Astăzi, Klaus Iohannis se prezintă ca un lider închis, încrâncenat, resentimentar, concentrat pe trecut și care oferă prea puține soluții de viitor.

Discursul cu distrugerea PSD, continuat la saturație, acoperă lipsa de idei și absența unui proiect de țară.

Iohannis a adoptat un discurs radical al dreptei doctrinare care are riscul de a genera un plus de toxicitate în mediul politic și în societate de care România nu are nevoie.

PSD este un partid care reprezintă o componentă importantă a societății României. Partidul a traversat o perioadă atipică în timpul mandatului lui Liviu Dragnea, generatoare de vii controverse, pe care de-a lungul timpului m-am abținut de la a le comenta tranșant dintr-un complex de motive pe care le voi explicita la momentul oportun.

Acum, PSD revine la un mesaj social-democrat standard, orientat spre nevoia românilor de prosperitate și o necesară creștere a echității sociale.

Să militezi pentru distrugerea PSD este un demers profund antidemocratic care neagă relevanța a milioane de români, membri și simpatizanți ai acestui partid. Prin perpetuarea acestui discurs, Iohannis împinge România într-o zonă periculoasă.

(...) Îmi pare rău să o spun, dar președintele Iohannis nu are absolut nicio scuză pentru că evită cu lașitate dezbaterea cu Dăncilă.

Este clar că România se află într-o fundătură și este nevoie de o alternativă care să readucă dezbaterea politică pe un drum al construcției, pe teme relevante pentru români”, a scris, miercuri seară, Alex Coita pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel