Alessio Menegazzo (PPC România): Suntem în faţa unei schimbări epocale. Să ne asumăm că digitalizarea merge mână în mână cu electrificarea
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Alessio Menegazzo, director general al PPC România, a vorbit despre importanța investițiilor în zona energetică și decalajul care ar putea exista între România și celelalte țări.

"Cred că este foarte important să te lupţi pentru ideile tale şi, cu cât sunt mai mari, cu atât mai important e să te lupţi. Ştim cu toţii că suntem în faţa unei schimbări epocale -  tranziţia energetică. Modul în care consumatorii, cetăţenii vor trăi în viitor va fi un mod în care electricitatea va avea un aspect din ce în ce mai relevant. Digitalizarea merge mână în mână cu electrificarea. Noi, cu toţii, trebuie să ne asumăm acest aspect.

Este nevoie de foarte multe investiţii în reţele electrice, pentru că ăsta este modul în care ne pregătim pentru un viitor mai bun, mai decarbonizat, mai uşor, în care clienţii vor avea foarte multe posibilităţi pe care astăzi nu le au - mobilitate electrică, o stăpânire asupra consumului mult mai democratică aş spune şi, evident, toată această activitate trebuie să fie făcută mână în mâna şi cu Ministerul Energiei, Guvernul, autoritatea de reglementare şi cu operatorii.

Noi v-am arătat ce vrem să facem, ştim că există angajamente ferme din partea Guvernului României - Planul Naţional de Mediu şi Energie. Avem o discuţie cu autoritatea de reglementare pentru un nou ciclu de reglementare. Sperăm că vom ajunge la o discuţie mult mai practică, mai pragmatică, în interesul de a digitaliza şi a pune în centrul atenţiei electrificarea. Restul sunt aspecte care sunt mai puţin relevante. Trebuie să sprijinim şi să accelerăm foarte mult investiţiile în reţele electrice. Dacă nu facem chestia asta, o să creăm un decalaj între România şi celelalte ţări. Şi ăsta este un fapt", a spus Alessio Menegazzo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel