Alessandra Stoicescu: ”Ministrul Birchall consideră că am nedreptățit-o”. Replica lui Ciuvică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Alessandra Stoicescu
Alessandra Stoicescu
Aflat la Antena 3, în emisiunea realizată de Alessandra Stoicescu,  Mugur Ciuvică a acuzat-o pe Ana Birchall, ministrul Justiției, că a comunicat excesiv în cazul Radu Mazăre.

Ana Birchall i-a transmis un mesaj Alessandrei Stoicescu pe care jurnalista l-a citit, în direct, la Antena 3.

”Ministrul Birchall consideră că am nedreptățit-o. Îi cer scuze, nu am avut această intenție absolut deloc. Mi-a transmis așa: nu am dat interviuri, nu am făcut conferințe de presă, ci doar comunicări instituționale, așa cum era normal, pentru că presa mă suna de trei ori pe oră”, a zis Alessandra Stoicescu.

”Nu are birou de presă la Ministerul Justiției? Nu putea să pună o fată să scrie acolo: Ministerul Justiției se ocupă de cazul Mazăre cu celeritate. Nu avea altă treabă ministrul acestei țări decât să comunice despre Mazăre?”, a replicat Mugur Ciuvică.

”Nu are birou de presă și nici purtător de cuvânt”, a adăugat Alessandra Stoicescu.

Anunțul Anei Birchall de marți după-amiază cu privire la Radu Mazăre

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat marţi că autorităţile din Madagascar au aprobat extrădarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre.

VEZI ȘI: Mircea Badea: Asta îți fac, Iohannis! Ai înțeles? Nu îmi e teamă!

"Ministerul Justiţiei a fost sesizat şi informat oficial astăzi, 14 mai, ora 17,19, de către Biroul Naţional Interpol că procedura de extrădare a lui Ştefan Radu Mazăre a fost admisă de către autorităţile din Republica Madagascar. Din acest moment sunt puse în aplicare, în regim de urgenţă, dispoziţiile privind preluarea din Republica Madagascar a lui Radu Ştefan Mazăre sub escortă de către autorităţile competente din România", a declarat Birchall, la MJ.

Ea a adăugat că, prin această decizie a autorităţilor din Madagascar, "Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit atribuţiile şi responsabilităţile legale cu responsabilitate şi cu profesionalism".

Radu Mazăre, ridicat de autorităţile din Madagascar

Săptămâna trecută, Radu Mazăre a fost ridicat de autorităţile din Madagascar şi este ţinut în custodie, această măsură fiind luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autorităţile române prin Interpol.

Mazăre a plecat în Madagascar de mai bine de un an, iar acolo a făcut demersuri pentru obţinerea azilului.

VEZI ȘI: Extrădare Mazăre. Sorina Matei: Birchall, lovitură. Paralelă cu Toader

Fostul edil are multiple condamnări în România, multe nedefinitive. Pedeapsa definitivă care a atras şi mandatul internaţional este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel