Alerte alimentare în România. Ulei de măsline extravirgin și tobă, retrase din magazine - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Două produse au fost recent retrase din magazinele din România.

ANSVSA a emis zilele trecute mai multe alerte alimentare. Într-una dintre ele se anunță retragerea de la vânzare a unui tip de ulei de măsline extravirgin.

"Nume produs:

GAEA ULEI MAS EXTRAV PT SALATA500ML

Numărul lot: L4009

Termenul de valabilitate: Iulie 2025

Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul:

Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul cu numărul de lot L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s‐a detectat prezenta pesticidului „clorpirifos”. Menționam că lotul L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s‐a detectat pesticidul „clorpirifos”.


Masuri pentru consumatori


Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importanta, Mega Image solicita clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 24.05.2024", se precizează în alerta emisă de ANVSA.

Foto: Captură foto ANSVA

Tobă retrasă de la vânzare

Un alt produs retras de la vânzare este un tip de tobă.

"Vă informăm că societatea Industrializarea Cărnii Kosarom S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, cu suspiciune de prezență a unui corp metalic străin în produs.

Denumire produs: TOBA POLIAMIDA VID

Cod EAN: 2536934000000

Lot/DLC: 42404294096 / 25.05.2024 (piața interna)

Lot/DLC : 42404294304 / 13.06.2024 (piața externa) 

În cazul lotului vizat, nu se poate exclude prezența corpului străin în produs. Prin urmare, clienții nu trebuie să consume sub nici o formă produsul care face obiectul acestei rechemări. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul Industrializarea Cărnii Kosarm S.A. a reacționat fără întârziere și a retras acest produs de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Kosarom sau la magazinul de unde a fost achiziționat, iar contravaloarea acestuia va fi restituită chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul ”Toba poliamida vid” cu termenul de valabilitate 25.05.2024 din lotul 42404294096", transmite ANSVSA.

Captură foto ANSVSA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel