Alertă: șase oameni, dispăruți într-o mină dezafectată din Maramureș
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Autoritățile maramureșene sunt în alertă după ce un grup de șase persoane nu sunt de găsit. Trei dintre ele au  pătruns, în urmă cu o zi, într-o mină dezafectată de pe Valea Borcutului, pentru a sustrage fier vechi, celelalte intrând azi, pentru a-i căuta.

Mai multe echipaje ale ISU şi SMURD Maramureş, precum şi ale Poliției se află la această oră pe Valea Borcutului, unde s-a raportat dispariţia mai multor persoane într-o galerie de mină dezafectată, informează eMaramures.ro.

Alerta a fost dată de un localnic băimărean care a spus că un grup de 4-5 persoane a intrat, în urmă cu o zi, în galeria dezafectată, cu intenția de a sustrage fier vechi, dar nu le-a mai văzut ieșind și presupune că s-a întâmplat ceva rău în ele.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, Dan Buca, aflat la fața locului, a confirmat pentru eMaramures informația, precizând că din datele preliminare obținute de la salvatori a rezultat că trei persoane ar fi intrat în cursul zilei de ieri, 27 decembrie, în mină cu intenția de a fura fier vechi, iar în cursul acestei după-amiezi alte trei s-ar fi dus după ele, îngrijorate că ceilalți nu au mai dat niciun semn de viață.

Grupul s-ar afla la circa 150 de metri sub pământ, a mai declarat Dan Buca. Din păcate, până la această ora, oficialul CJSU nu a putut confirma dacă persoanele blocate în galerie sunt sau nu în viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel