Alertă răpire copil în Techirghiol! Constănțenii, avertizați de Poliția Română pe telefoane. Trei băieți sunt de negăsit - Foto în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik
O alertă de răpire copil a fost emisă pentru locuitorii orașului Techirghiol, dar și pentru cei din zonele apropiate.

Constănțenii s-au trezit în această seară cu o alertă de răpire copil, pe telefoane. În mesajul RO-ALERT, Poliția Română i-a anunțat că trei copii au dispărut de acasă, solicitându-le să sune la 112 dacă au informații despre aceștia. Este vorba despre Saip Gelil, în vârstă de 7 ani, Saip Baran, în vârstă de 11 ani și Memet Exen, în vârstă de 12 ani.

"Persoanele care pot furniza informații sunt rugate să apeleze SNUAU 112 sai IPJ Constanța, tel 0241.611,264", se arată în mesaj.

Ulterior cei care văd atenționarea sunt redirecționați pe un link al Poliției Române, acolo unde pot vedea poze cu copiii dispăruți, dar și semnalmentele acestora.

Despre Saip Gelil putem afla că are 110 cm înălțime și că a părăsit în mod voluntar adresa de domiciliu și nu a mai revenit până în prezent. Se specifică că minorul este domiciliat în Mereni, județul Constanța.

Foto: Poliția Română

În privința lui Saip Baran sunt specificate aceleași detalii, menționându-se că băiatul are 145 cm înălțime. Deocamdată pe site-ul Poliției Române nu apare și poza celui de-al treilea copil - Memet Exen, în vârstă de 12 ani.

Foto: Poliția Română

Ce este alerta răpire copil

Potrivit Poliției Române, în lume, numărul copiilor care sunt răpiţi sau dispar în circumstanţe necunoscute ori grave pentru viaţa lor, devine îngrijorător.

Autorităţile fiecărui stat şi-au creat sisteme proprii de căutare şi găsire rapidă a copiilor răpiţi, iar cele mai eficiente sunt acelea care implică sprijinul tuturor cetăţenilor.

Un astfel de mecanism, numit Alertă Răpire Copil, a fost implementat şi în România, de către Poliţia Română, Ministerul Public şi Centrul Focus.

Alertă Răpire Copil este un mecanism naţional de alertă publică care se declanşează în situaţii de răpire a unui copil, ori în situaţii când vorbim de un copil dispărut a cărui viaţă poate fi în pericol. După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat poliţia.

VEZI ȘI: Alertă răpire copil în Iași! Oamenii, avertizați de Poliția Română pe telefoane - Foto în articol

„Alertă Răpire Copil!” este un mecanism de acțiune complementar activităților pe care Poliția și Parchetul le desfășoară în cazul disparițiilor de copii, fiind utilizat numai în situații de răpiri sau dispariții care pun în pericol viața sau sănătatea copilului.

„Alertă Răpire Copil!” are ca scop găsirea copilului și salvarea vieții acestuia prin:

- difuzarea semnalului de alertă a răpirii copilului în cât mai scurt timp, în cât mai diverse medii și către cât mai mulți oameni;

- colectarea rapidă a informațiilor relevante de la cetățeni;

- intervenția rapidă a autorităților.

„Alertă Răpire Copil!” mobilizează mijloace excepționale pentru situații excepționale, mai precizează autoritățile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel