Alertă meteo de ninsori în aproape toată țara: viscol și vânt puternic. Cod Galben și Cod Portocaliu
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 04 feb 2023, 11:10
WhatsApp
foto ANM
foto ANM
Administrația Națională de Meteorologie a emis alerte meteo de ninsori viscolite în mare parte din țară. 

A fost emis Cod galben de viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, valabil de astăzi, de la ora 11:00 până duminică la ora 20:00. 

”La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50...70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20...25 cm. În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie). De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice” anunță ANM. 

A fost emis Cod Portocaliu de viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine, valabil de la ora 20:00 până duminică, la ora 20:00

”La altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90...100 km/h) și vizibilitate foarte redusă” anunță alerta meteorologilor. 

A fost emis Cod Galben de intensificări ale vântului în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei, valabil de astăzi, de la ora 11:00 până duminică, la ora 6:00. 

”În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50...70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului. Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică” avertizează meteorologii. 

Este Cod Galben în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea de intensificări ale vântului, perioade cu viscol și transport de zăpadă, în intervalul 04 februarie, ora 20:00 – 05 februarie, ora 20:00

”În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie) va ninge și  vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă” conform ANM. 

A fost emis Cod Portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol, în intervalul 05 februarie, ora 02:00 – 05 februarie, ora 20:00

”Pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de  70...80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona județului Constanța. Vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie)” mai anunță ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?